Celtic sløste seg til 0-0 mot laget som ligger sist

Celtic burde normalt valse over Ross County på hjemmebane, men slik gikk det ikke i lørdagens seriekamp.

0-0 MOT BUNNLAGET: Det er ikke godt nok for Ronny Deila og Celtic.

Les alt om fotball her!

Celtic-Ross County 0-0

Glasgow (NTB): Ronny Deilas gutter sløste med sjansene og fikk bare med seg 0-0 mot.

– Dette var en veldig frustrerende kamp. Vi hadde ballen i 90 minutter, men klarte ikke å bryte dem ned og få opp tempoet. Med så mye ballbesittelse må vi skape mer, og det er det som var skuffende i dag, sa Deila etter lørdagens kamp.

Selv om det skotske mesterlaget var overlegen i banespillet, slapp tabelljumboen unna uten baklengsmål.

Det har vært Celtics problem den siste tiden. Laget sliter med å omsette spillemessig overtak i sjanser og scoringer.

Ofte blir det ettmålsseirer på «autopilot», men de siste to kampene har Celtic fått mer trøbbel enn som så. I forrige runde tapte Deilas lag 1-2 mot Dundee United.

Sistnevnte kunne utnyttet Celtics poengtap lørdag til å ta seg opp i ryggen på serielederen, men takket være serietoerens tap for St. Johnstone er avstanden på tabellen fem poeng.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic og var involvert i mye av det vertene foretok seg offensivt. Laget presset Ross County bakpå, men gjestene forsvarte seg godt.

Nærmest scoring kom Callum McGregor da han skjøt i tverrliggeren i det 50. minuttet. Returen traff John Guidetti, men den svenske spissen fikk ikke satt ballen på mål.