Slik ble TV 2-Solveig sjekket opp av politikermannen

Kommunalminister Jan Tore Sanner (50) falt pladask for programlederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sa klikk da kommunalminister Jan Tore Sanner (50) møtte TV 2 Hjelper deg-programleder Solveig Barstad (48) for første gang på et Unge Høyre-møte på 80-tallet.

Men det var først etter at han hadde avskrevet tanken om at det skulle bli han og storesøsteren til Solveig.

– Jeg møtte storesøsteren via Unge Høyre, og synes hun var en veldig hyggelig jente. Men hun var noen år eldre så jeg spurte om hun hadde en lillesøster. Og det hadde hun, så da var det bare å stille seg i døren på det tidspunktet jeg visste Solveig skulle komme, forteller Sanner i God morgen Norge.

– Syntes han var litt rar

Han gjorde ord til handling, og troppet opp på et møte som Solveig skulle på. TV 2-programlederen husker hendelsen godt.

– Det sto en eller annen fyr i døren, og jeg synes han var litt rar for han sto bare der og studerte meg. Jeg spurte søsteren min etterpå, og hun kunne bekrefte at han var litt rar, sier Barstad lattermildt.

To døtre

Planen til Sanner funket, og 17. mai 1988 ble de et par. Siden har de giftet seg og fått døtrene Marie (21) og Sigrid (17), som også er aktive innenfor politikken.

Nå er Sanner kommunalminister og jobber 13-timers dager. Mens Solveig er programleder for både TV 2 hjelper deg og Matkontrollen som starter på TV 2 i januar.