Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skrev lørdag om en kvinnelig Dressmann-ansatt i 40-årene, som hadde fått rispet opp halsen da en raner skulle ha truet henne med kniv, før han stakk av med kassebeholdningen på Kanebogen senter i Harstad. Dagen etter meldte politiet at Dressmann-raneren fremdeles var på frifot. 

Diktet opp hele ranet

Nå viser det seg at kvinnen diktet opp historien, og at hun rispet opp sin egen hals før hun ringte politiet. Det skriver avisen Nordlys.

– Kvinnen skal ha havnet i et økonomisk uføre og har underslått pengene som en impulshandling, sier regionleder, Morten Hole, i Midtre Hålogaland politidistrikt til Nordlys.

Kvinnen har innrømmet for politiet at historien er falsk. Politiet har nå siktet henne for underslag og falsk forklaring. 

Avslørt av overvåkningsvideo

Etter det oppdiktede ranet skal rundt 10.000 kroner blitt borte fra Dressmann-kassen. I følge Nordlys fant politiet mesteparten av pengene hjemme hos den nå underslagssiktede kvinnen. 

– Vi så gjennom overvåkningsbildene og forklaringen til kvinnen lot seg ikke forene med bildene, forteller Morten Hole til Nordlys.