Premier League

Terry-mål og lekkerbisken fra Fábregas da Chelsea slo Stoke

Da Stoke begynte å yppe seg i seg i 2. omgang, stod Cesc Fábregas frem for gjestene.

Stoke-Chelsea 0-2

Se sammendrag øverst!

En dødelig presis Fábregas-corner etterfulgt av et nådeløst hodestøt fra kaptein John Terry, sendte Chelsea i føringen på Britannia Stadium mandag kveld, og etter en sjansefattig 1. omgang gikk lagene til pause på stillingen 0-1.

Stoke hevet seg i 2. omgang, og spesielt Bojan Krkic markerte seg for hjemmelaget. Men tross noen gode forsøk, greide aldri de rødstripete å utligne, og ti minutter før slutt doblet Fábregas bortelagets ledelse til 2-0, som også ble sluttresultatet.

– Jeg følte egentlig at vi hadde bra kontroll gjennom hele kampen, sa kaptein John Terry til SkySports etter kampen.

Manager José Mourinho var svært fornøyd etter å ha sett laget sitt gå seirende av banen.

– En fantastisk forestilling fra vår side. Dette er en av de vanskeligste kampene i sesongen. Stoke borte er en tøff kamp. Men vi har den riktige innstillingen i dag, sier portugiseren til SkySports.

Chelsea er nå tre poeng før Manchester City på tabellen.

– Vi topper tabellen fordi vi spiller skikkelig bra. Det er det viktigste. Nå starter julen, og det blir en svært tøff periode. Derfor var kveldens seier ekstra viktig. Det å få en god start på julen er ekstremt viktig, sier Mourinho.

Kaptein Terry stanget inn 1-0
I sin 650. kamp for klubben stanget kaptein John Terry Chelsea i ledelsen før det var spilt to minutter. Midtstopperen kjempet seg fremover i feltet og stanget inn corneren fra Fábregas til 1-0, og dermed hadde Stoke fått en svært tøff start på kampen mot serielederen.

De neste minuttene var det Chelsea som styrte kampen på Britannia, og etter sju minutter kunne bortelaget i blått fort doblet ledelsen. Men forsøket fra Diego Costa gikk utenfor, og Stoke slapp med skrekken.

Sjansefattig 1. omgang
Da oppgjøret nærmet seg 25 spilte minutter kunne man konstatere at Stoke hadde hevet seg noe, men at det fortsatt var Chelsea som var nærmest scoring. Like etter at halvtimen var rundet, burde Diego Costa satt inn 2-0, men mutters alene med Begovic i Stoke-målet, sendte spanjolen ballen like til side for mål.

Til pause stod det 0-1 på Britannia Stadium, etter en heller sjansefattig 1. omgang.

I 2. omgang var det hjemmelaget sin tur til å gå hardt ut fra start. Bojan Krkic viste seg frem med flere lekre detaljer, og plaget til stadighet et noe vaklende Chelsea-forsvar. 

Men ettersom Crouch, Krkic og Stoke fikk mer fart på sakene og slapp seg mer løs fremover, ble det også mer rom til et kontringsvillig Chelsea med Eden Hazard i spissen.

Stoke opplevde flere brudd i mot, og selv om hjemmelaget hadde ballen mest, var det igjen Chelsea som var farligst. De store sjansene uteble uansett, og da 2. omgang var halvspilt stod det fortsatt 0-1 på Brittania.

Sleivspark etter lekkert forarbeid
I det 71. minuttet dunket Charlie Adam til fra kanten av 16-meteren, men forsøket fra innbytteren strøk Curtouis' høyre stolpe så vidt det var.

Et forsøk som derimot gikk innenfor stolperoten, riktignok Stoke-keeper Asmir Begovic sin, var Fábregas drøye ti minutter før slutt. Spanjolen fikk ballen av Hazard, som på «lekkert» vis til slutt fikk sleivsparket ballen til høyre for Begovic til 2-0.

Flere mål ble det ikke, og dermed kan Chelsea fortsette julefeiringen på toppen av tabellen.

Sjekk Premier League-tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Chelsea: 
Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Mikel, Matic, Willian, Fabregas, Hazard, Diego Costa
Stoke: 
Begovic, Bardsley, Shawcross, Muniesa, Pieters, Cameron, N Zonzi, Walters, Bojan, Arnautovic, Crouch.