Ifølge spansk media har Martin Ødegaard (16) fått tilbud fra Barcelona. Foto: Terje Pedersen /NTB scanpix
Ifølge spansk media har Martin Ødegaard (16) fått tilbud fra Barcelona. Foto: Terje Pedersen /NTB scanpix

– Slik skal Barcelona sikre seg Martin (16)

Spanske Mundo Deportivo hevder at Ødegaard har fått tilbud om en overgang – i 2016.

Martin Ødegaards fremtid kan ligge i Barcelona, selv om klubben for øyeblikket ikke har anledning til å signere spillere.

Den spanske avisen Mundo Deportivo skriver i dag at det norske stortalentet tilbrakte helgen i Barcelona og at han i den anledning ble presentert et tilbud fra storklubben.

Barcelona er for øyeblikket utestengt fra overgangsmarkedet etter å ha opptrådt i uoverensstemmelse med regelverket for signering av utenlandske spillere under 18 år. Klubben har anket avgjørelsen til CAS, idrettens voldgiftsrett.

En avgjørelse er ventet innen utgangen av 2014, men innen januar 2016 vil Barcelona uansett kunne kjøpe spillere igjen.

Dersom utestengelsen blir stående, vil løsningen (ifølge Mundo Deportivo) være en overgang konstruert på samme måte som da Alen Halilovic, et annet stortalent, ble hentet til klubben.

Det vil i så fall bety at Ødegaard blir lånt tilbake til Strømsgodset frem til januar 2016, når Barcelona omsider igjen kan signere spillere.

I likhet med Alen Halilovic skal Ødegaard være tiltenkt en plass på B-laget i sin første sesong for Barcelona, før han deretter vil bli innlemmet i A-laget.