ÆRLIG BILDE: Emilie «Voe» Nereng (19) valgte å vise dette ærlige bildet av seg selv søndag. Gjengitt med tillatelse. Foto: Privat
ÆRLIG BILDE: Emilie «Voe» Nereng (19) valgte å vise dette ærlige bildet av seg selv søndag. Gjengitt med tillatelse. Foto: Privat

Dette bildet turte ikke Emilie (19) å vise fordi hun mener puppene er for små

Nå oppfordrer bloggeren andre til å vise fram «den bitre sannheten».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den populære og ettertraktede bloggeren Emilie «Voe» Nereng (19) har i mange år vært et av Norges største tenåringsidoler, og bloggen hennes var Norges mest leste i 2009 og 2010.

ET TENÅRINGSIDOL: Emilie Nereng, bedre kjent som Voe, på scenen under VG-lista topp 20 i 2010.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
ET TENÅRINGSIDOL: Emilie Nereng, bedre kjent som Voe, på scenen under VG-lista topp 20 i 2010. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Lesertallene gikk stadig oppover, modelloppdragene kom på løpende bånd, hun opptrådte på VG-lista og ble et navn som stadig var på alles lepper. Tenåringene kjøpte klærne hun gikk i og drømte om å se ut som henne.

Men én dag i 2011 sa det fullstendig stopp. Emilie erklærte at bloggen skulle legges ned. Hun orket ikke én negativ kommentar til, ikke én person til som synset om livet hennes og kroppen hennes. 

Hun gikk fra å være allemannseie til å lukke seg for omverdenen.

– Jeg ble utbrent og var på god vei til å bli deprimert. Jeg orket ikke å fortsette og hadde bare lyst til å forsvinne helt, forteller Emilie til TV 2.

Aksepterer ikke sin egen kropp

DÅRLIG SELVTILLIT: Selv om hun har fått flere modelloppdrag og er et idol for mange, sliter Emilie
DÅRLIG SELVTILLIT: Selv om hun har fått flere modelloppdrag og er et idol for mange, sliter Emilie "Voe" Nereng med kroppskomplekser. Foto: Privat/Voeblogg.no

Men den populære bloggeren savnet å ha en stemme i offentligheten, og det var det som gjorde at hun gradvis kom tilbake – på sine egne premisser, på sitt eget nettsted.

Likevel føler hun fortsatt på kroppspresset hver dag, og hun gruer seg alltid til å sjekke kommentarfeltene på bloggen og Instagram. Det er grunnen til at hun søndag har skrevet et svært åpenhjertig innlegg:

Og det som er vondest for meg å innrømme, er at jeg sliter med å akseptere min egen kropp – rett og slett fordi jeg ikke føler det er akseptabelt å ikke være syltynn når man er «småkjendis». Standarden på hvordan toppbloggere ser ut er såpass høy at jeg ikke føler jeg kan vise meg selv lengre – for jeg er redd for at dersom jeg får én stygg kommentar til, så knekker jeg sammen.

Deler ærlig bilde

Emilie deler også et ærlig bilde av seg selv i sports-bh, som hun ikke hadde trodd at hun skulle tørre å dele med verden. Hun smiler ikledd en tettsittende, lilla sports-bh.

– Jeg har komplekser for de små puppene mine. Jeg tok bildet for lenge siden, men turte ikke å dele det med noen. Bildet viser den ærlige sannheten. Det er ingen kløft der, sier Emilie til TV 2.

– Jeg synes fortsatt det er forferdelig hver eneste gang jeg får en negativ kommentar. Jeg biter tennene sammen. Når man er toppblogger er det forventet at man skal ha helt perfekt kropp. Og når jeg ser på de andre toppbloggerne i Norge, får jeg lyst til å slanke meg og ta silikon, forteller Emilie åpenhjertig til TV 2.

Oppfordrer andre til å vise hvordan de ser ut

Nå synes hun det er på tide med et oppgjør mot kroppshysteriet. De færreste kan ha et perfekt liv, være syltynne, ha store pupper, mellomrom mellom lårene og alt det andre som fremstilles som perfekt i sosiale medier. Hun oppfordrer andre til å også dele bilder av det hun kaller «den bitre sannheten».

– Det er på tide at det blir plass til vanlige, sunne og ekte kropper i sosiale medier. Jeg får være den første ut til å vise hvordan jeg egentlig ser ut, forteller 19-åringen.