MYE Å GÅ PÅ: Kjetil Jansrud og lagkameratene var langt bak eliten søndag. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN.
MYE Å GÅ PÅ: Kjetil Jansrud og lagkameratene var langt bak eliten søndag. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN.

Jansrud: – Jeg trenger alle poengene jeg kan få nå

Kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen tetner seg til etter 14. plass for nordmannen søndag.

Alta Badia, Italia/Oslo (TV 2 Sporten): Jansrud hadde lite flyt i første omgang av storslalåmen i Alta Badia søndag, men fikk det til å stemme bedre i finaleomgangen.

En solid gjennomkjøring sørget for at fartskongen klatret fra 20. til 14. plass i den siste omgangen.

– Jeg trenger alle poengene jeg kan få
Opp til suverene Marcel Hirscher skilte det dog over tre og et halvt sekund.

– I andre omgang klarer jeg å slippe meg mer løs. Det handler om å finne jevnheten over to omganger og prestere i hvert renn. Det er det som mangler. Jeg viser glimt av noe innimellom. Nå begynner forutsetningen å stemme, og tror jeg sakte men sikkert skal klare å kjøre meg i form, sa Jansrud til TV 2 etter rennet.

Jansrud og Hirscher kjemper en intens kamp om sammenlagtledelsen i verdenscupen, men enn så lenge er det nordmannen som har overtaket.

– Han er så stabil. Det skal han ha - han kjører jo helt vilt. Det er rått, så det ser ut som vi kommer til å følge hverandre til døra. Jeg trenger alle poengene jeg kan få nå, fortsatte nordmannen.

Hirscher: – Kjetil er favoritten
Hirscher, som var i en klasse for seg og slo toer Ted Ligety med hele 1,45 sekunder, viser imponerende form, og kan med seier i Madonna di Campiglio ta over ledelsen i verdenscupen.

Selv holder han imidlertid Jansrud som favoritt.

– Kjetil er fremdeles favoritten i verdenscupen, fordi han leder. Det er mye lettere å kjøre ut i slalåm enn i utfor, så Kjetil er derfor i bedre posisjon enn meg.

– Du legger presset over på Jansrud?

– Nei, jeg forteller sannheten, sier Hirscher til TV 2 og smiler.

Franske Thomas Fanara tok den siste pallplassen.

– Føler jeg mister tennene
En som ikke var i nærheten av pallen, var Henrik Kristoffersen.

Det unge supertalentet lå på 21. plass etter førsteomgang og endte til slutt på en 18. plass.

– Det går litt i mot akkurat nå. Det flyter liksom ikke helt i storslalåm. Den generelle skikjøringen er bra, men det flyter ikke på som det skal. Det er ikke bra. Det er langt under pari, men sånn er det. Jeg må bare jobbe videre, sa en skuffet Kristoffersen til TV 2, og la til:

– Det er ukomfortabelt å kjøre, rett og slett. Det rister og slår for alle, men jeg føler jeg mister tennene oppi der. Jeg klarer ikke å slippe meg.