USIKKER PÅ ØDEGAARD: Barcelona-trener Luis Enrique  (til venstre) sier han ikke kjenner så godt til Martin Ødegaard (16). Foto: Scanpix
USIKKER PÅ ØDEGAARD: Barcelona-trener Luis Enrique  (til venstre) sier han ikke kjenner så godt til Martin Ødegaard (16). Foto: Scanpix

Barcelona-trener: – Om Ødegaard kan spille for Barca? Jeg vet ikke 

Luis Enrique påstår at han ikke kjenner til det norske stortalentet.

Barcelona lekte seg med Córdoba og vant hele 5-0 lørdag kveld.

Etter kampen var Barca-trener Luis Enrique i godt slag da han traff pressen. Også da han fikk spørsmål om Martin Ødegaard (16), som er på besøk hos katalanerne denne helgen.

– Om Ødegaard kan spille for Barca? Er det han norske gutten? Jeg vet ikke. Han kan få den fremtiden han selv ønsker. Det ser ut til at han har mange tilbud. Det er opp til han å velge, sier han, ifølge avisen AS.

Så spiller Enrique litt uvitende.

– Jeg kjenner ikke til ham. Jeg kan ikke prate om ham som spiller, for jeg har ikke sett ham spille, sier Barca-sjefen.

Ødegaard landet i Barcelona fredag og var etter all sannsynlighet på tribunen under kampen mot Córdoba.

Tenåringen er i Catalonia sammen med faren Hans Erik Ødegaard, og duoen ble plukket opp av representanter fra «Blaugrana» på flyplassen.

Det er ventet at Team Ødegaard både har fått omvisning på mektige Camp Nou og hilst på Barcas storstjerner. 

Far Ødegaard var på besøk hos Barcelona – uten sønnen – tidligere i høst.

Bayern med millionkontrakt

Torsdag ble det også kjent at Bayern München skal ha tilbudt en svært lukrativ kontrakt til Ødegaard. Den tyske storklubben skal ha lagt en femårskontrakt med en begynnende årslønn på hele ni millioner kroner på bordet.

Det vil gjøre Ødegaard til den best betalte ungdomsspilleren i fotballhistorien.

Ifølge den spanske storavisen Marca kan også årslønnen øke utover i kontraktstiden. Den vil starte på ni millioner kroner, men kan stige til så mye som 22 millioner kroner etter en stund i klubben.

Bayerns lukrative tilbud skyldes naturlig nok klubbens sterke ønske om å knytte til seg den norske unggutten. Ifølge Marca er hverken Barcelona eller Real Madrid i nærheten av å ville tilby like fet kontrakt. Real Madrid skal heller ikke være interessert i å kaste seg inn i en budkrig med Bayern München.

Ødegaard har vært på en rundreise hos flere europeiske storklubber siden Tippeligaen ble avsluttet forrige måned. Både Bayern, Real Madrid, Liverpool og nå Barcelona har fått bekreftede besøk av Strømsgodset-spilleren. Han skal også ha vært hos Arsenal.

Ble ingen klubb på bursdagen

Tidligere denne uken meldte tyske medier at Ødegaard allerede hadde bestemt seg for Bayern München, men dette ble avvist av pappa Hans Erik Ødegaard.

Det ble opprinnelig forventet at Ødegaard ville offentliggjøre sin nye klubb på 16-årsdagen onsdag, ettersom han da hadde lov til å signere en proffkontrakt. Men heller ikke dette skjedde.

Ifølge faren kan det også drøye litt før valget blir tatt. Eller i hvert fall offentliggjort.

– Vi har valgt å ikke si bidra til mer oppmerksomhet, flere rykter og mer støy. Jeg har lest at han har vært klar for 10 klubber. Så vidt jeg vet har det ikke skjedd ennå, sa Hans Erik Ødegaard onsdag.

– Snart er det juleferie

Pappa Ødegaard vil si minst mulig om planene den nærmeste tiden.

Foruten besøket hos Barcelona i helgen, har det lenge vært kjent at Ajax har ønsket Martin Ødegaard på treningsfeltet i Amsterdam tidlig på nyåret.

– Jeg vil ikke snakke for mye om timeplanen vår framover. Men det jeg kan si er at for Martin er det snart juleferie. Og for meg er det jobb. Jeg har kun fri 1. og 2.dag. Sånn har det alltid vært, sa Ødegaard senior, som jobber i en dressbutikk i Drammen.