Kontroversiell utvisning da Falcao reddet United

– Alle på stadion så at det ikke var rødt kort.

Aston Villa - Manchester United 1-1

Historiens lengste ubeseirede rekke på bortebane på Englands øverste nivå er forlenget.

Manchester United hadde ikke tapt på Villa Park på 18 kamper og 19 år, men så ut til å kunne gå på et sjeldent tap da Christian Benteke sendte hjemmelaget i ledelsen på lekkert vis i første omgang.

Falcaos andre ligascoring for året sørget imidlertid for poengdeling og hindret rekorden i å bli brutt, men Louis van Gaals elever er nå syv poeng bak Chelsea og nabo City på henholdsvis første - og andreplass.

Det store samtaleemnet etter kampen var likevel verken Falcao eller den spesielle rekorden.

Villa ble nemlig redusert til ti mann midtveis i andreomgang da Gabriel Agbonlahor fikk direkte rødt for en takling på Ashley Young. Den utvisningen var det mildt sagt ikke alle som var enige i. 

– Ideelt sett er det ikke rødt kort
I TV 2s studio etter kampen var det få som ville konkludere verken den ene eller andre veien.

– Dersom man kommer inn med knottene først og hiver seg inn, så er det jo klart rødt. Men her ser det ut som Agbonlahor prøver å ta ballen med innsiden av foten, men han er for sein. Det virker som han drar til veldig i duellen, og det er et soleklart frispark. Han er altfor sen. Er det rødt? Er det gult? Jeg synes det er vanskelig. Han kan takke seg selv for den hastigheten han har inn i duellen, men han har jo den farten for at han skal nå ballen først. Jeg vil ikke si at det er feil med rødt kort, sa Petter Myhre.

Erik Thorstvedt var i hovedsak enig med sin kollega, og hadde samtidig sympati for dommer Lee Mason.

– Nei, det er ikke feil med rødt. Når vi sitter her og ser det tusen ganger i reprise og klør oss i skallen, så kan du lure på hvordan det er for dommeren. De har fått streng beskjed om å slå hardt ned på stygt spill, og da er det egentlig ikke så mye å si på det. Men ideelt sett ville jeg ikke ha gitt rødt, sa den tidligere landslagskeeperen.

– Alle på stadion så at det ikke var rødt
Villa-trener Paul Lambert var, ikke overraskende, noe klarere i målet.

– Det var ikke rødt kort. Young sa til Brad Guzan at det var han som felte Agbonlahor. Det var ikke utvisning - alle på stadion så det.

Van Gaal hevdet først at han «ikke så» utvisningen, men sa likevel at han ble overrasket.

– Jeg kan ikke si så mye om utvisningen. Jeg så det ikke. Jeg så taklingen og tenkte at det var en vanlig takling, men plutselig så var det rødt kort, var hans kommentar.

Med 1-1 på Villa Park endte Uniteds seiersrekke på seks kamper, og det var nederlenderen ikke særlig fornøyd med.

– Det er veldig frustrerende. Jeg syns vi ga bort to poeng i dag. Vi startet ikke bra nok, og derfor kunne de score det første målet. Vi var bedre i andreomgang, men vi var ikke så effektive som vanlig, sa han.

– Så vakkert som det gå an å få det
Wayne Rooney, Robin van Persie, Radamel Falcao og Juan Manuel Mata.

Louis van Gaal valgte å stille med samtlige fire og kunne derfor mønstre en offensiv kvartett som ville ha gjort samtlige av hans trenerkolleger i fotballverdenen misunnelig. 

Spillet disiplene til nederlenderen vartet opp med i starten gjorde imidlertid få eller ingen misunnelige. 

De for dagen hvite fra Manchester hadde ballen mesteparten av tiden det første kvarteret, men van Persies småfrekke, men lite farlige, volley med høyrefoten fra skrått hold etter 16 minutter var det beste de fikk til.

Minuttet etter lå ballen i nota på andre siden av banen.

Benteke tar ned et frispark fra Fabian Delph, holder unna Jonny Evans, og plasser ballen lekkert oppe i de Geas høyre hjørne fra skrått hold.

Mer elegant kan det vanskelig gjøres.

– Det er en nydelig scoring av Christian Benteke. Evans henger ikke med, og så vrir han ballen opp i krysset. Der må selv de Gea se seg overlistet, sa TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

– Det er så vakkert som det går an å få det, var Akesander Schaus dom.

Tamt United-lag
United måtte løfte seg, og var nære på å respondere nesten umiddelbart.

Van Persie spilte Falcao gjennom på vei inn i boksen, men avslutningen fra colombianeren var alt for svak til å overliste Brad Guzan mellom stengene på Villa Park.

Ashley Young kom nærmere drøye ti minutter senere da et innlegg gikk helt inn til Guzan, men den amerikanske sisteskansen fikk slengt seg til venstre og slått ballen rundt stangen og ut.

Gjestene fortsatte å pynte på ballinnehavstatistikken utover i omgangen, men et kompakt Villa-lag, som bare hadde tapt en av de seks foregående ligakampene, var sjelden i trøbbel og kunne gå til pause med ledelse.

– United tok tak i kampen og styrte spillet - de hadde vel ballen i 75 prosent av tiden før Villas scoring. Villa kom seg bedre med etter det, selv om United styrte det meste av spillet, men det har jo blitt et kampbilde som passer Villa veldig bra, da. De er best når de kan ligge bakpå og kontre, sa Myhre i pausen.

Etter hvilen var det like før det kampbildet gjorde vondt til verre for United.

Endelig Falcao-tid
Benteke fant Delph i full fart på vei fremover, men skuddet på kanten av 16-meteren gikk via en United-spiller og ut til corner.

Det hjørnesparket havnet på hodet til Benteke, som fra kloss hold stanget ballen kraftfullt mot mål. De Gea er dog ingen hvem som helst, og vartet opp med en lekker redning helt oppe under tverrliggeren.

Så våknet United.

Først kunne bare en glimrende Guzan hindre at det stod 1-1 da van Persie ble spilt gjennom, men to minutter senere kunne han lite gjøre.

Et innlegg fra Young fant en umarkert Falcao i feltet, og colombianeren hadde små problemer med å utligne med pannebrasken.

Kontroversielt rødt kort
Ikke lenge etter ble stemningen på Villa Park enda dårligere.

Agbonlahor er for sent ute i en duell med Young og treffer United-spilleren i leggen. Få ble overrasket over at Mason blåste frispark til gjestene, men Agbonlahor, lagkameratene og de fleste tilskuerne ble sjokkerte da de så dommeren dra opp det røde kortet. 

– Den er vanskelig. Han kommer for sent inn og smeller til, men det er vanskelig å si, kom det fra Heggelund.

Se hendelsen til høyre og døm selv!

Villa var rystet, men var nære på å gå opp i en sensasjonell ledelse fem minutter senere.

Ciaran Clark fikk fyre løs fra ti meter, men uheldigvis for vertene ble skuddet blokkert ut til hjørnespark.

Bacuna-kule
United tok som ventet enda mer over banespillet, men slet lenge med å skape det helt store.

Innbytter Leandro Bacuna var faktisk nærmest scoring da han fire minutter før slutt lot det stå til fra 25 meter, men siktet var stilt inn en halv meter for høyt.

En annen innbytter, James Wilson, prøvde seg fra skrått hold nesten tre minutter på overtid, men Guzan hadde små problemer med å redde skuddet. I kampens siste sekunder kunne Villa ha stukket av med alle poengene, men verken Charles N'Zogbia eller Benteke rakk frem i tide til å sette et lavt innlegg fra siden i mål.

Lagoppstillinger

Aston Villa: Brad Guzan - Aly Cissokho (Leandro Bacuna, 80.), Ciaran Clark, Ron Vlaar, Jores Okore, Matthew Lowton - Gabriel Agbonlahor, Carlos Sánchez, Fabian Delph, Andreas Weimann (Charles N'Zogbia, 80.)- Christian Benteke

Manchester United: David de Gea - Jonny Evans, Michael Carrick, Phil Jones - Ashley Young, Juan Manuel Mata, Darren Fletcher, Antonio Valencia (James Wilson, 74.) - Wayne Rooney, Robin van Persie (Ángel Di Maria, 60.), Radamel Falcao