ENESTE IGJEN: Dawood er den eneste fra hele klassen som overlevde skolemassakeren i Peshawar tirsdag (Foto: Privat).
ENESTE IGJEN: Dawood er den eneste fra hele klassen som overlevde skolemassakeren i Peshawar tirsdag (Foto: Privat).

Mens Dawood (15) sov ble hele klassen drept 

Gutten med det gode sovehjertet kan takke vekkeklokken for at han er i live. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Femten år gamle Dawood Ibrahim forsov seg tirsdag morgen. Han hadde deltatt i et bryllup mandag kveld, og det ble kanskje litt senere enn vanlig. Det skulle vise seg å redde livet hans. Mens Dawood slumret tok syv terrorister seg inn på skolen hans. 

Hele klassen drept 

132 elever og ni ansatte mistet livet i terrorangrepet mot skolen i Peshawar tirsdag.  I tillegg er over 120 skadet. Av disse er 25 livstruende skadet. 

Hele Dawoods klasse på niende trinn var blant ofrene i massakren. Blant de døde var hans seks næreste venner. Nå er femtenåringen i sjokk, og har ikke klart å snakke de siste dagene. 

– Dawood snakker ikke til noen. Han sier ingenting, sier den eldre broren Sufyan til den pakistanske avisen The Express Tribune. Han forteller at lillebroren er en tøff gutt, som driver med judo, men nå klarer han ikke å uttrykke noen følelser. Dawood har deltatt på klassekameratenes begravelser

– Det tok en hel dag. Alle ble drept. 

De fleste av de drepte var mellom 12 og 16 år. De fleste var skutt, men helsearbeidere kan fortelle at flere av barna var halshugget. Lærere ble satt fyr på foran skrekkslagne barn. 

Vil drepe flere

Talibanorganisasjonen Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) har påtatt seg ansvaret for terroraksjonen. De ni terroristene som tok seg inn på skolen døde også i aksjonen. De gråkledde terroristene tok seg inn bakveien. De satte fyr på kjøretøyet sitt for å markere at de ikke hadde tenkt å forlate stedet. De hadde på seg bombevester, som du utløste når hæren kom seg inn i auditoriet. 

– Vi valgte hærens skole for angrepet fordi regjeringen angriper våre familier og våre kvinner. Vi ønsker at de skal kjenne smerten, uttalte Talibans talsmann Muhammad Umar Khorasani, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Skolen er en del av et nettverk med 146 utdanningsinstitusjoner styrt av det pakistanske militæret. Både barn av ansatte i hæren og sivile går på skolene. 

Militæret troppet opp angrepene mot talibanbaser ved grensa til Pakistan i juni, og har ved flere anledninger erklært aksjonen som vellykket. 

Myndighetene i Pakistan har gjeninnført dødsstraff etter terrorhandlinger.