Norge har sjelden fått en bedre start på langrennsesongen enn i år, og lørdag fortsatte den norske dominansen med uforminsket styrke.

Denne gangen var det imidlertid ikke verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby som vant, men en 28-åring som egentlig ikke skulle gå i det hele tatt.

– Jeg skulle jo egentlig ikke gå
Anders Gløersen kom inn som erstatter for Didrik Tønseth, som måtte operere blindtarmen, og tok vare på sjansen ved å ta sin femte verdenscupseier og sin aller første i et distanserenn på 15 km fristil i Davos.

Resultater, 15 km fristil i Davos

  1. Anders Gløersen, Norge
  2. Petter Northug jr., Norge
  3. Chris Jespersen, Norge
  4. Calle Halfvarsson, Sverige
  5. Jean-Marc Gaillard, Frankrike
  6. Martin Johnsrud Sundby, Norge
  7. Finn Hågen Krogh, Norge
  8. Maurice Manificat, Frankrike
  9. Jevgenij Belov, Russland
  10. Dario Cologna, Sveits

– Dette er overraskende. Jeg skulle jo egentlig ikke gå, men noen av gutta ble syke. Jeg hadde egentlig store forventninger før dette rennet, men det er overraskende å vinne, sa Gløersen i det offisielle FIS-intervjuet etter å ha sett at siste startende, Johnsrud Sundby, kom for sent i mål.

Gløersens fire foregående seire har alle kommet i sprint - den siste, også den i Davos, kom i desember i fjor. 

Formen i det siste har det uansett ikke vært noe å si på. Gløersen ble andremann i sprinten på samme sted forrige helg.

Årsbeste av Northug
En annen som fikk en opptur lørdag, var Petter Northug.

28-åringen har ikke fått den beste starten på sesongen, men tok andreplassen i Davos og ser med det ut til å være på vei mot noe som ligner på storform. 

Chris Jespersen sørget for trippel norsk, drøye ti sekunder bak Gløersen.

Johnsrud Sundby, derimot, måtte ta til takke med 6. plass.

Med tre mann på pallen i herrens renn, og både Marit Bjørgen og Heidi Weng på pallen hos damene, har Norge tatt utrolige 29 av 36 pallplasser i verdenscupen denne sesongen.

Dario Cologna var på en veldokumentert jakt etter sin aller første seier på hjemmebane i Sveits. Mannen med tre olympiske gull, tre Tour de Ski-seire og tre sammenlagtseire i verdenscupen var lenge med helt der fremme, men tapte tid mot slutten og klarte ikke bedre enn 10. plass.