KAN SKIFTE FRA EN JULEFARGET DRAKT TIL EN ANNEN: Enzo Perez og Nicolás Gaitan kan begge bli Manchester United-spillere i januar. Foto: AP
KAN SKIFTE FRA EN JULEFARGET DRAKT TIL EN ANNEN: Enzo Perez og Nicolás Gaitan kan begge bli Manchester United-spillere i januar. Foto: AP

Fotballryktene: – Argentinsk Benfica-duo blir ny United-midtbane

Mens Arsenal og Liverpool må betale dyrt for italiensk stjerne.

Vi synger julekvad og gleder oss til siste Premier League-runde før høytiden for alvor setter inn. For mange er allikevel den største høytiden januar, når overgangsmarkedet endelig åpner igjen.

Stresset på julemarkedene når nemlig ikke stresset i januar til julestrømpene engang, og nå er det under to uker til pundsedlene og sjekkheftene nok en gang sitter løst i hele Europa.

Hvem kommer nissen med til din klubb? Har du og dine medsammensvorne de riktige ønskene? 

Vi begynner dagens ryktespalte i Manchester, der Radamel Falcao langt ifra har vist seg å være frelseren. Manchester United-spissen har slitt med skader og står kun med én ligascoring, og ifølge Daily Star skal Louis van Gaal nå ha en plan for hvordan han skal vurdere om overgangen gjøres permanent. Den planen er å få Falcao frisk og i trening..

Samtidig melder lokalavisen Manchester Evening News at van Gaal kan komme til å bruke over 300 millioner kroner allerede i januar. To av spillerne som er mest aktuelle å bruke en slik forsinket julegave på er RomaKevin Strootman og Aston VillaRon Vlaar

Daily Star mener dog at van Gaal har betydelig mer julegratiale å handle for. Ifølge deres ryktespalter skal nemlig Benfica-midtbaneduoen Enzo Perez og Nicolas Gaitan bli offer for van Gaals pengebok i januar. Perez' utkjøpsklausul er på rundt 250 millioner kroner, mens Gaitans er rundt 30 millioner høyere. Dermed kan det hende Manchester United-fansen må nøye seg med argentinere i stedet for nederlendere neste sesong.

For selv om julenissen opprinnelig kommer fra Nederland, så er det ingen mulighet for at Oranje-stopper Vlaar blir solgt i januar. Det insisterer i hvert fall Villa-manager Paul Lambert på, ifølge Daily Mail. Villa-sjefen, som endelig er ordentlig sjef igjen etter at Roy Keane først barberte nisseskjegget sitt og så forsvant fra Villa Park, sier at dersom noen skal bort i januar så kan man sette 15 nulltall bak prislappen. Det blir nok for mye for både Tottenham og Liverpool, som har vært linket til Fabian Delph og Arsenal og Manchester United som har vært etter nevnte Vlaar.

Men selv om ikke Delph ankommer det grønne, glitrende gresset på White Hart Lane i januar, vil det garantert skje noe i Nord-London når 2014 blir til 2015. En av dem som ikke har klart å følge opp fjoråret er Andros Townsend, og ifølge London Evening Standard ønsker nå QPR å hente landslagsvingen på et nytt lån til klubben. Der var han også i andre halvdel av 2012/13-sesongen, med stor suksess.

En som ikke skal til QPR er Peter Crouch. Kanskje er det fordi Harry Redknapp er redd for at han skal bli tatt for å være juletreet på Trafalgar Square, eller kanskje det er fordi Redknapp aldri snakker om motstandernes spillere. – Han tilhører Stoke og vi har aldri diskutert det med ham. De vil beholde ham, sier QPR-sjefen ifølge Stoke Sentinel

Til London kan dog endelig Morgan Schneiderlin komme. Southampton-strategen har kunne velge og vrake mellom Tottenham og Arsenal helt siden han i sommer ble tvunget til å bli på sørkysten, og selv om Ronald Koemans lag er foran de to selvproklamerte gigantene på tabellen er det nok duket for nye rykter rundt franskmannen i januar. Ifølge The Telegraph står i hvert fall Arsène Wenge klar med en flyvende slede og et bud på sin landsmann.

To spillere som kan være på vei bort fra Premier League er LiverpoolLucas Leiva og Manchester CityMatija Nastasic. Lucas skal ifølge Talksport være i samtaler med Inter om en utlånsavtale og bli Inter-fansens forsinkede julegave, mens Nastasic kan bli solgt for over 100 millioner kroner til enten Inter-rivalene i AC Milan eller tyske Schalke skal en tro Daily Express.

I Milano sitter også Stephan El Shaarawy og skriver brev til Nordpolen med ønske om å komme seg utenlands. Samme avis som står bak Nastasic-saken skriver nemlig at Arsenal og Liverpool må komme opp med sensasjonelle bud dersom de skal lokke AC Milan-angriperen bort i januar. Også Borussia Dortmund og Roma skal være interessert, men hans rådgiver sier at El Shaarawy er sentralt i Milans prosjekt og derfor neppe forsvinner på nyåret.