TAR NEDERLAGET MED FATNING: Aftonbladets håndballreporter innrømmer at Norge fortsatt er overlegne Sverige på parketten. Foto: Scanpix
TAR NEDERLAGET MED FATNING: Aftonbladets håndballreporter innrømmer at Norge fortsatt er overlegne Sverige på parketten. Foto: Scanpix

Sverige depper over tapet: – Takk for leksjonen, Norge

– Du er fortsatt størst, storesøster!

Norge hadde god kontroll på Sverige og sikret plass i EM-finalen med 29-25-seier fredag kveld.

De svenske spillerne var naturlig nok svært skuffet etter tapet. Det samme var utvilsomt også det svenske publikummet og mediene hjemme i Sverige.

Den svenske storavisen Aftonbladet er likevel ydmyke nok til å erkjenne at Norge fremdeles er «storsyrra» innen kvinnehåndballen.

– Takk for leksjonen, storesøster! Du er fortsatt størst, skriver avisens håndballreporter Johan Flinck.

– Vi har pratet, skrevet, twitret og blogget om den norske vinnerkulturen og jeg vet ikke om det var den som avgjorde til slutt. Det var klasseforskjell på nesten alle posisjoner og over alt. (...) Sverige har ikke den vinnerkulturen. Ikke ennå, fortsetter han.

Den svenske landslagstreneren Helle Thomsen innrømmet glatt at Sverige ble flere nummer for små.

– Jeg har følelsen av at vi var ett eller to steg bak hele tiden. Vi måtte alltid jage en ledelse, sier Thomsen til NTB.

– Forskjellen er slik som dette. Norge vinner fullt fortjent, legger hun til.

Sveriges største håndballstjerne Isabelle Gulldén erkjenner også nivåforskjellen. Skuffelsen lå likevel tykt utenpå profilen.

–  Vi var lillesøster i dag og Norge var storesøster. Norge spilte så mye bedre enn oss. De virket mer klare enn det vi var. Det kan være fordi de har vært i denne situasjonen tidligere, sier hun til TV 2.

Gulldén legger ikke skjul på at det var gulldrømmen som brast for Sverige.

– Det kjennes helt forferdelig. Virkelig. Dette mesterskapet skulle være vårt mesterskap. Vi var på gang, men så møtte vi veggen i dag. For det var faktisk det vi gjorde, sier hun.