OMFATTENDE LETEAKSJON: Etter en intens leteaksjon ble Veronica Heggheim Stegegjerdet funnet død i Barsnesfjorden i 14. november. Foto: TV 2/privat
OMFATTENDE LETEAKSJON: Etter en intens leteaksjon ble Veronica Heggheim Stegegjerdet funnet død i Barsnesfjorden i 14. november. Foto: TV 2/privat

Mann siktet for vold mot Veronica

En mann i 40-årene er siktet for legemsbeskadigelse mot Veronica Heggheim Stegegjerdet, som ble funnet død i Sogndal i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veronica ble funnet død 14. november i strandkanten på sørsiden av Barsnesfjorden i Sogndal. 22-åringen hadde da vært savnet i mer enn tre uker.

Mannen som er siktet i saken, er en mann i 40-årene som ifølge politiet var den siste som så Veronica i live. De to skal ha hatt et forhold. Han har hittil vært siktet for falsk forklaring, men siktelsen er utvidet til å gjelde legemsbeskadigelse mot Veronica Heggheim Stegegjerdet.

– Han stiller seg helt uforstående, og er ikke skyldig, sier mannens forsvarer Trygve Staff til TV 2.

Mannen har i tre vitneavhør forklart at han kjørte 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet hjem lørdag 25. oktober. Tre uker senere, 14. november, ble hun funnet død i vannkanten innerst ved Barsnesfjorden.

Ifølge VG skal det være en hevelse i 22-åringens ansikt som er bakgrunnen for den nye siktelsen.

– Siktelsen er utvidet til å gjelde legemsbeskadigelse mot Veronica Heggheim Stegegjerdet. Siktede vil bli begjært varetektsfengslet i fire nye uker i Sogn tingrett mandag formiddag, sier politiadvokat Katrine Trønsdal i Sogn og Fjordane politidistrikt til avisen.

Den siktede mannen vil bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling førstkommende mandag.

– Siktelsen gjelder legemsbeskadigelse av aller enkleste art. At det skal gi grunnlag for en lengre fengsling stiller jeg meg undrende til, men jeg har ikke sett noen fengslingsbegjæring, sier forsvareren til TV 2.

Mannen ble pågrepet i slutten av november, siktet for falsk forklaring og brudd på narkotikalovgivningen.

(©NTB/TV 2)