Kristne i Pakistan avlyser julefeiringen etter massakren 

PESHAWAR, PAKISTAN (TV 2): Kirken i Peshawar ble utsatt for et terrorangrep for ett år siden. Nå kutter de i julefeiringen i solidaritet med skolebarna som ble massakrert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midt i hjertet av Peshawar ligger byens eldste kirke. For tre dager siden skulle den pyntes med julelys. 

Nå legger kateketen i kirken vekk lysene. 

TV 2 i PESHAWAR: Fotograf Tom Rune Orset og reporter Kadafi Zaman er i Pakistan.
TV 2 i PESHAWAR: Fotograf Tom Rune Orset og reporter Kadafi Zaman er i Pakistan.

– Lysene var klare den dagen dette skjedde på militærskolen. Biskop Humphrey Peters be oss om å ha en enkel julefeiring, sier Waseem John, kateket i All Saints Church, til TV 2.

– Vi står sammen

Heller ikke inne i kirken er det mye som tyder på at det er få dager igjen til jul. Ett av få tegn er et enkelt juletre.

– Juletreet vårt er også veldig enkelt. Vi står sammen med våre brødre og søstre, fortsetter han. 

Ble utsatt for terror

For ett år siden ble også kirken utsatt for et grusomt terrorangrep. 85 mennesker ble drept på stedet. Det er den samme terrorgruppen som massakrerte skolebarna i Peshawar som sto bak ugjerningen.

– Da gudstjenesten var ferdig søndag 22. september 2013, kom folk ut fra kirken og samlet seg på denne plassen. To selvmordsbombere gikk inn og sprengte seg selv. 

Det finnes tre millioner kristne i Pakistan. De nekter å la terroristene vinne. 

– Vi frykter ingenting, for vi elsker landet vårt, sier Waseem John. 

500 var på skolen

Over 130 barn mistet livet i skolemassakren tidligere denne uken. Først etter ni timers kamp ble de ni Taliban-krigerne skutt og drept. Det skal ha vært minst 500 elever og lærere på skolen da Taliban gikk til angrep.

I en uttalelse til Reuters sier Taliban at de angrep skolen fordi den pakistanske hæren har angrepet deres familier. Skolen er drevet av det pakistanske militæret og dette angrepet kan dermed ses som et hevnangrep.