DREPT I SIN EGEN SENG: 90 år gamle Pål Stener Johannessen ble funnet død i sin leilighet i fjerde etasje i dette bygget. Foto: TV 2
DREPT I SIN EGEN SENG: 90 år gamle Pål Stener Johannessen ble funnet død i sin leilighet i fjerde etasje i dette bygget. Foto: TV 2

13 års fengsel for drapsdømt hushjelp

En 62 år gammel kvinne er i Borgarting lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for drapet på arbeidsgiveren Pål Stener Johannessen (90).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen ble onsdag kjent skyldig i drapet på sin daværende arbeidsgiver, Pål Stener Johannessen. I tillegg til fengselsstraffen, er hun i den endelige dommen fredag også fradømt arveretten etter Johannessen.

Dermed tilfaller arven personen som var oppført som nummer to på testamentet, den 36 år gamle hjemmehjelpen som i løpet av et halvt års tid fikk en sentral posisjon i Johannessens liv.

90-åringen etterlot seg en formue verdsatt til rundt 15 millioner kroner. Det er i begge rettsrunder blitt framhevet som et sannsynlig motiv for drapet at den 62 år gamle kvinnen sto i fare for å miste sin posisjon som enearving i testamentet.

Domfelte, som var Johannessens hushjelp i 15 år, nektet straffskyld og brøt sammen i gråt da det gikk opp for henne at hun også i lagmannsretten sto overfor en fellende dom. (©NTB)