Håndballfamilien sammen for Inger-Lises siste håp

Håndballfamilien med i kampen til ALS-rammede Inger-Lise Stewart (37).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inger-Lise Stewart har en drøm.

Torsdag gjorde håndballfamilien det de kunne for at trebarnsmorens drøm skal realiseres før hun må ta farvel med familien.

Initiativtaker Hanne Gomo Selbo hadde samlet sammen til en skikkelig veldedighetskamp mellom 4. divisjonslaget Sparbu og serieleder Kolstad fra 1. divisjon.

Der var fokuset å samle inn mest mulig penger til forskning på den uhelbredelige sjukdommen som rammet Inger-Lise Stewart for drøye tre år siden.

Det hele skjedde til Stewarts store glede.

- Løsningen på ALS-gåten er ikke så langt unna. Forhåpentligvis vil disse pengene bidra til at vi kan få i gang et stamcelle-program i Norge – slik som i mange andre land – som kan hjelpe ALS-rammede til å få et lengre liv. Håpet mitt er at dette skjer i min levetid, slik at jeg kan få være sammen med familien min litt lengre.

Slik innledet Inger-Lise Stewart en kort tale foran flere hundre tilskuerne som torsdag hadde møtt opp til håndball-moro i Mærehallen i Trøndelag. Der handlet det langt mer om det som skjedde utenfor banen.

Gjennomsnittlig levetid: Tre til fire år

Det er drøye tre år siden Stewart fikk den tunge beskjeden om at hun er rammet av ALS (Amyotrofisk lateralsklerose). Det er en nervesykdom som i tiltakende omfang ødelegger morosiske nerveceller i ryggmargen og hjernen. Sykdommen er uhelbredelig, og gjennomsnittlig levetid etter diagnosetidspunkt er tre til fire år.

- Utgangspunktet for kampen er at vi ønsker å skape ei stor og flott ramme for å samle inn penger til forskning på ALS. Vi bestemte oss for dette for ei og ei halv uke siden og har gjort det vi kunne siden da, forteller initiativtaker Hanne Gomo Selbo.

Hun er moren til Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen, som igjen er søster av sykdomsrammede Inger-Lise Stewart. Slik kom det i stand at det suverene 1. divisjonslaget Kolstad stilte opp mot 4. divisjonslaget Sparbu.

På parketten ble det naturlig nok rått parti, men sammen gjorde lagene sitt for at kveldens klart viktigste tema på en solid suksess. Gaver fra en rekke lokale bedrifter, inngangspenger, lodd- og kakesalg sørget for at initiativtaker Hanne Gomo Selbo kunne overrekke en svært hyggelig beskjed sent på kvelden.

- Vi hadde et håp om å få inn 10.000 kroner da vi begynte på dette. Nå har vi fått inn over 70.000 kroner, fortalte hun – til Inger-Lises store glede.

Har fortsatt en drøm

Hun var tydelig fornøyd med det hun beskrev som sin julegave i 2014.

- Jeg kjenner jeg er veldig takknemlig og stolt over dere som har fått til denne flotte innsamlingen til det jeg kaller drømmen min, som er å finne en ku- eller bremsemedisin mot ALS. Jeg takker alle som har bidratt til at drømmen min kanskje kan gå i oppfyllelse. Dette er stort, forteller Stewart til TV 2 via søsteren Margrete.

For Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen - som har ledet laget sitt til toppen av 1.-divisjon i år - ble det hele en rørende affære.

- Jeg synes det er veldig morsomt å se Inger-Lise smile sånn som hun gjør. Nå er håpet at vi skal få vite mer om ALS-sykdommen og at man skal kunne komme seg nærmere en kur. ALS er en dødelig sykdom og vi vet altfor lite om den. Den rammer ikke bare Inger-Lise, men også mange andre, sier

Selv var initiativtaker Hanne Gomo Selbo strålende fornøyd med totalpakken.

- Det var mye glede, latter og en artig håndballkamp. Dette var kjempeartig, sier hun.