PÅ ANDREPLASS: Kjetil Jansrud leverte nok et strålende uforrenn i verdenscupen. Fredag ble han nummer to i Val Gardena.  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
PÅ ANDREPLASS: Kjetil Jansrud leverte nok et strålende uforrenn i verdenscupen. Fredag ble han nummer to i Val Gardena. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Kjetil Jansrud med ny pallplass i verdenscupen

Ligger an til andreplass på utforen i Val Gardena.

VAL GARDENA/BERGEN (TV 2): Den eventyrlige sesongstarten vedvarer for Kjetil Jansrud (29). Under herrenes utfor i Val Gardena fredag suste nordmannen inn til andreplass, 31 hundredeler bak seierherren Steven Nyman fra USA.

– Det var en kjempeomgang av Steven. Det han gjorde på toppen med startnummeret hans må ha vært helt enormt. Det var jo ingen som var i nærheten, sier Kjetil Jansrud til TV 2.

Rennet pågår fremdeles, men ingen av de gjenstående løperne skal være i stand til å true Jansruds andreplass!

Sesongens femte pallplass
Andreplassen føyer seg inn i rekken av solid resultater de siste månedene for Jansrud. I utfor og super-G har Jansrud notert seg for tre førsteplasser og to andreplasser så langt denne sesongen.

–  Det var bra. Det var enormt ruskete i dag og vanskelig å kjøre perfekt. Det var høy fart og lange hopp. Det var nesten litt skremmende for det gikk skikkelig unna. På den annen side ønsker en jo alltid å se grønne tider når en kommer i mål, sier Kjetil Jansrud

I morgen er det super-G i Val Gardena. Én ting står i hodet på Jansrud.

– En ønsker jo å vinne, men kan ikke gå rundt å forvente å vinne hvert renn, men jeg er åpenbart i god form.

God trening for Smiseth Sejersted
Under kvinnenes utfortrening i Val d'Isère kjørte Lotte Smiseth Sejersted kjørte ned til femte beste tid. I mål var den norske jenta 0,57 sekunder bak Anna Fenninger fra Østerrike.

Ragnhild Mowinckel havnet langt bak på treningen fredag. Hun var 3,30 sekunder etter Fenninger og ikke inne blant de 30 beste.