Før tyvene ble tatt, klarte de å frakte tyvegods verdt 14 mill. ut av Norge

Fire menn er dømt til henholdsvis 3, 5, og 4,5 års fengsel for grove tyverier i Bergen, Sandnes, Drøbak og Sarpsborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildene i denne artikkelen viser hvordan det så ut etter at Ilmo Optik i Drøbak ble utsatt for den kriminelle gjengen natt til 8. mai 2013.

Tyvene kom seg inn på kjøpesenteret Amfi Drøbak ved å knuse et vindu på en kafe med slegge, for deretter å knuse et vindu ved ved gitterporten inn til butikken.

Pågrepet på toget

Totalt ble varer til en salgsverdi i Norge tilsvarende rundt 2,5 millioner tatt fra butikken. Dagen etter ble tre av de fire nå dømte tyvene arrestert på toget på vei ut av Norge.

Den fjerde ble ifølge politiet pågrepet i Ystad i Sverige senere på dagen.

De fire, blant dem en kokk og en pølsemaker, dømmes til henholdsvis 2 x 4, 5 år, 5 år og 3 års fengsel for en rekke grove tyverier i Norge.

I dommen fra Follo tingrett fra 15. desember kommer det frem at de fire, alle fra Polen, er dømt for å ved gjentatte anledninger ha kommet tilbake til Norge for å utføre kriminelle handlinger.

Ifølge dommen har de fire gjennomført grove tyverier enten som samlet gruppe eller bare av noen i gruppen mot Ilmo Optikk i Drøbak, Iversen & Co - Ur og smykker på kjøpesenteret Lagunen i Bergen, Borg Ur og Gull i Sarpsborg og Gullsmed Christophersen på Kvadrat kjøpesenter i Sandnes.

Follo politidistrikt skriver i en pressemelding at de fire klarte føre verdier tilsvarende ca 14 milioner norske kroner ut av landet, og tyvegodset anses å være tapt. Bare tyvegodset fra Drøbak har kommet til rette.

Tilhører større nettverk

Alle de fire er tidligere dømt for grovt tyveri; tre av dem som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe i Østerrike og Tyskland.

Alle forholdene den polske gjengen er dømt for å stå bak i Norge, skjedde mellom januar og november i 2013.