SJOKK OG VANTRO: Norske Truls Reimers Fauske (37) sier folk i Cairns er i sjokk etter at det ble kjent at åtte barn er blitt funnet knivstukket. FOTO: Ap/Privat
SJOKK OG VANTRO: Norske Truls Reimers Fauske (37) sier folk i Cairns er i sjokk etter at det ble kjent at åtte barn er blitt funnet knivstukket. FOTO: Ap/Privat

Norske Truls i Cairns: – Helt uvirkelig at åtte barn er drept

Norske Truls Reimers Fauske (37) forteller at folk i Cairns er svært opprørte etter at åtte barn er blitt funnet knivdrept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Australia ble fredag rystet av nok en tragedie. 

I Manoora, en forstad til Cairns ble lokalt politi møtt av et grusomt syn. I en bolig fant de åtte barn, i alderen 18 måneder til 15 år, drept. 

– Triste

Norske Truls Reimers Fauske (37) bor i Cairns, omkring ti kilometer fra huset hvor barna ble funnet. Han forteller TV 2 at lokalbefolkningen er sjokkert. 

– Folk reagerer med vantro. At åtte barn blir drept er helt uvirkelig, forteller Fauske. 

Nordmannen driver en kafé i sentrum av Cairns. Kundene, som normalt er ekstra glade på fredager, var svært påvirket av hendelsen. 

– Hele ettermiddagen bar gjestene våre preg av dette. Folk er triste. Mange uttrykker seg også på Facebook. Det er ingen som forstår det som har skjedd, sier han. 

Han forteller at boligområdet hvor barna ble funnet drept består av mange gamle og slitte hus. Nå forsøker den norske familien å få vite mer om hva som kan ha skjedd, men sier politiet er tilbakeholdne. 

– Det kommer ikke så mye nytt på nyhetene, men vi vil prøve å holde oss oppdatert på TV og nett, sier han. 

Unge politimenn 

Politiet i Cairns har så langt ikke pågrepet noen i saken. Moren til de åtte barna ble funnet skadd i huset, og får behandling på sykehus. Tilstanden hennes er stabil. Kvinnens status i saken er uklar. 

Vitner forteller Cairns Post at det ble hørt høye skrik etter hjelp fra gatene rundt huset. De første politibetjentene ankom stedet rundt klokken 12.00 fredag formiddag. De er begge unge og nye i politiet, og får nå profesjonell hjelp. 

Spesialetterforskere er på vei til stedet, og flere kvartaler er sperret av. 

Barna som er drept er mellom 18 måneder og 15 år gamle.

Nyhetsbyrået AP har snakket med Lisa Thaiday, som hevder hun er den skadde kvinnens kusine. Hun sier at kvinnen som er skadd er mor til alle barna, og at den eldste sønnen (20) var den som kom hjem og fant søsknene drept.

– Jeg skal treffe ham nå. Han trenger trøst. Vi er en stor familie, og jeg kan ikke fatte det som har skjedd, sier Thaiday.