Åtte barn funnet knivstukket og drept i Australia

Australske myndigheter bekrefter at åtte barn, mellom ett og 15 år gamle, er funnet drept i et hjem i byen Cairns i Australia. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Cairns har sperret av området rundt et hus i forstaden Manoora hvor åtte døde barn er funnet knivstukket og drept.

– Tragisk hendelse

En kvinne (34) er i tillegg kjørt til sykehus med stikkskader i brystet, melder Cairns Post. Avisen skriver at flere av barna også har blitt kvalt.

Ofrene skal være barn i alderen 18 måneder til 15 år, melder nyhetsbyrået AP.

På en pressekonferanse fredag morgen opplyste politiet at kvinnen som er skadd er moren til syv av de drepte barna. 

Etterforskningsleder Bruno Asnicar kaller det en «svært tragisk hendelse». Barna er foreløpig ikke identifisert, og det er uklart når barna ble drept. 

– Slik situasjonen er nå er det ingen grunn til bekymring annet enn at dette er en tragisk hendelse. Situasjonen er under kontroll og det er ikke bekymring for andre personer i området, forteller Asnicar. 

Etterforskningslederen avviser ikke at kvinnen er mistenkt i saken. 

– Vi har ikke avskrevet noen i denne saken, sa han på pressekonferansen. 

Foreløpig jobber politiet ut ifra at det dreier seg om åtte barn og unge, men Asnicar legger til at antallet drepte kan gå opp eller ned etter hvert som krimteknikere gjør seg ferdig i huset og politiet får bedre oversikt over situasjonen. 

Ifølge Queensland-politiet er spesialetterforskere og spesialister på barnedrap på vei til åstedet for å bistå lokalt politi. 

Er du i området? Kontakt TV 2 på +47 915 022 55.

– Broren fant dem 

Den skadde moren får behandling på sykehus, og politiet opplyser at tilstanden er stabil. 

Nyhetsbyrået AP har snakket med Lisa Thaiday, som hevder hun er den skadde kvinnens kusine. Hun sier at kvinnen som er skadd er mor til alle barna, og at den eldste sønnen (20) var den som kom hjem og fant søsknene drept. 

– Jeg skal treffe ham nå. Han trenger trøst. Vi er en stor familie, og jeg kan ikke fatte det som har skjedd, sier Thaiday. 

– En unevnelig forbrytelse

Fredag ettermiddag, lokal tid, la Australias statsminister Tony Abbott ut følgende melding: 

– Nyhetene fra Cairns er hjerteskjærende. Alle foreldre vil få vondt i magen av det som har skjedd. Dette er en unevnelig forbrytelse, heter det i en uttalelse fra Abbott.

Nødetatene har sperret av en hel gate i boligområdet, og undersøker både i og rundt boligen.

Politiet rykket ut til forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag da de fikk melding om at en kvinne var alvorlig skadd.

Tragedien i Carins rammer Australia kun få dager etter gisseldramaet i Sydney. Der mistet to personer livet, og store deler av landet har vært i sorg etter angrepet. 

SJOKK: Lokalsamfunnet i Cairns er sjokkert etter at åtte barn er blitt drept. AFP PHOTO/COURTESY OF ABC/ISAAC EGAN
SJOKK: Lokalsamfunnet i Cairns er sjokkert etter at åtte barn er blitt drept. AFP PHOTO/COURTESY OF ABC/ISAAC EGAN
STOR ETTERFORSKNING: Politiet bærer på mapper med bevis fra huset hvor åtte barn ble funnet drept. AFP PHOTO/COURTESY OF ABC/ISAAC EGAN
STOR ETTERFORSKNING: Politiet bærer på mapper med bevis fra huset hvor åtte barn ble funnet drept. AFP PHOTO/COURTESY OF ABC/ISAAC EGAN