KAOS: Elever kastet fra seg alt de hadde og løp for livet fra terroristene begynte å skyte. Kaoset som oppsto i auditoriet på privatskolen i Peshawar er fortsatt å spore. Foto: AP Photo/B.K. Bangas.
KAOS: Elever kastet fra seg alt de hadde og løp for livet fra terroristene begynte å skyte. Kaoset som oppsto i auditoriet på privatskolen i Peshawar er fortsatt å spore. Foto: AP Photo/B.K. Bangas.

Taliban hadde «hit list» over gutter de skulle drepe i skolemassakren

I en epost hevder gruppen bak Peshawar-massakren, Tehrik-e-Taliban Pakistan, at de på forhånd hadde pekt seg ut minst 50 sønner av offiserer i den pakistanske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Bloomberg har gruppen Tahrik-e-Taliban Pakistan (TTP), som har tatt på seg skylden for skolemassakren i Peshawar, kommet med en uttalelse i en epost hvor de forteller om planene bak angrepet. 

Ifølge TTP hadde de laget en egen «hit list» med navn på flere titalls skolegutter som var sønnene til høytstående offiserer i den pakistanske hæren.

– Mer enn 50 sønner av viktige militæroffiserer ble drept etter de ble identifisert, skriver gruppen ifølge Bloomborg

TTP skriver også at auditoriet på skolen, hvor de eldre elevene ved skolen hadde en forelesning om førstehjelp, bevisst var et mål for terroristene. 

Torsdag fikk TV 2 komme inn på skolen og se sporene av kaoset som oppsto i forelesningssalen hvor 132 barn og 16 lærere ble skutt og drept.

Etterhvert som sjokket over skolemassakren begynner å legge seg i Peshawar og resten av Pakistan, begynner historiene til hver og én av de 132 barna å komme frem. Familiene forteller nå om knuste drømmer – barna deres som skulle bli piloter, leger og ingeniører.

– Noe av det sterkeste jeg har opplevd

TV 2s reporter Kadafi Zaman og fotograf Tom Rune Orset som er i Pakistan fikk komme inn på skolen som ennå ikke er vasket og ryddet etter terrorangrepet. 

– Det er noe av det sterkeste jeg har opplevd som journalist og menneske. Det gjør inntrykk å se klasserom fylt med blod. Skolen var ikke vasket da vi slapp inn, så det så akkurat ut som det gjorde da terroristene var der, forteller Zaman.

Se bildene fra skolen i reportasjen til høyre: