KAN TA ÅR: Generalløytnant James Terry ble spurt ut under en pressekonferanse torsdag. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP
KAN TA ÅR: Generalløytnant James Terry ble spurt ut under en pressekonferanse torsdag. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP

– Kan ta minst tre år å bekjempe IS

Kampen mot Den islamske staten (IS) vil vare minst tre år, mener generalløytnanten som har ansvar for koalisjonen som kjemper mot opprørsgruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vil ta tid å nå et vendepunkt, sa generalløytnant James Terry da han torsdag ble spurt om framrykningen på bakken.

Terry ba om tålmodighet og la til at det bare er fire måneder siden de amerikanskledede luftangrepene startet.

USA erklærte krig mot IS etter at opprørsgruppen opprettet et såkalt kalifat i de store områdene den har lagt under seg i Syria og Irak. Siden 8. august har USA og allierte stater gjennomført luftangrep mot IS i Irak, og fra i høst også i Syria. Totalt er det gjennomført 1.361 angrep, ifølge Terry.

Tre av topplederne i IS har blitt drept i angrep i Irak de siste ukene, sier USAs forsvarssjef Martin Dempsey til avisen Wall Street Journal torsdag. Han opplyser at koalisjonens innsats er utvidet for å bekjempe ekstremistbevegelsen.

Koalisjonen har de siste dagene gjennomført mer enn 50 luftangrep. Angrepene har ført til at styrkene har tatt tilbake et område på cirka 100 kvadratkilometer, ifølge Terry. Peshmerga-styrkene hevder det dreier seg om et område på 700 kvadratkilometer. (©NTB)