SYRIA: Her er et av bildene den danske 26-åringen la ut på sin Facebook-profil i sommer. Bak ham henger to avkappede hoder. FOTO: SKJERMDUMP
SYRIA: Her er et av bildene den danske 26-åringen la ut på sin Facebook-profil i sommer. Bak ham henger to avkappede hoder. FOTO: SKJERMDUMP

Dansk IS-kriger poserte foran avkappede hoder

26-åringen er foreløpig siktet for å støtte terrorhandlinger. Nå er han etterlyst internasjonalt av dansk politi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 26 år gammel dansk statsborger la i sommer ut et bilde av seg selv, poserende foran to avkappede hoder. Bildet skal ifølge dansk politi være tatt i Syria, skriver Danmarks Radio.

Mannen skal være iført et skråbelte med påskriften «Islamisk Stat i Irak og Levanten».

Varetektsfengslet «in absentia»

26-åringen ble torsdag varetektsfengslet in absentia av København Byret for å ha utrykt støtte til terror. 

– Etter Københavns politis oppfatning har den siktede, ved å legge ut disse bildene på sin offentlige Facebook-profil, ettertrykkelig støttet de terrorhandlinger som Islamisk Stat har begått, sier aktor Dorit Borgaard til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Mannen fra København-området er tilknyttet Den islamske staten og oppholder seg trolig i Syria. Fengslingskjennelsen ble avsagt for å kunne etterlyse ham internasjonalt.

Flere pågrepet

Nordsjællands politi har pågrepet og siktet en 21 år gammel dansk mann for å støtte terror. Han ble fengslet i august i Libanon og har blitt holdt under oppsyn siden han kom tilbake til Danmark, skriver Danmarks Radio

Siktelsen bygger på en mistanke om at mannen har gjort ekstremistisk videomateriale tilgjengelig på nettet. 21-åringen reiste til Syria i 2013, men det er ikke kjent om han har deltatt i krigshandlinger. 

Har du tips om nordmenn som kjemper for IS i Irak eller Syria? Da vil våre journalister snakke med deg. Send vanlig epost direkte til journalistene her. Eventuelt kan du sende melding / ringe kryptert.

(NTB/Ritzau)