Bussjåfør fikk et illebefinnende – klarte å stoppe bussen i 90-sonen før han døde

Nå blir bussjåføren hyllet av pendlerne som var på bussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pendlerne på Timeekspressens rute fra Sarpsborg til Oslo onsdag morgen fikk seg en ubehagelig opplevelse da bussjåføren fikk et illebefinnende.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først omtalte saken.

– Jeg bråvåknet av at det smalt og vi gikk inn i autovernet. Det var ikke så dramatisk i seg selv, men i det bussen begynte å rulle bakover, forsto jeg at noe var galt, sier en av passasjerene til avisen.

– Det virket som om bussjåføren hadde fått dratt i bremsen. Hvis det er han som gjorde det, reddet han bussen. Dette kunne gått fryktelig galt.

I 90-sonen

Hendelsen skjedde like før Nordbytunnelen på E 6 i Østfold. Bussen hadde rundt 40 passasjerer, og det er 90-sone på stedet. 

Regionleder for Nettbuss Østfold, Birger Ljunggren, bekrefter hendelsen overfor TV 2.

– Sjåføren klarte å bremse ned, fikk svingt til siden og så stoppet, sier han.

Like etterpå døde sjåføren.

– Folk i bussen forsøkte å hjelpe sjåføren. Sykebilen var på stedet etter seks minutter, men det gikk ikke bra, fortsetter regionlederen. 

– Hvor galt kunne det gått?

– Det tør jeg ikke spekulere i. Det kunne gått veldig ille hvis bussen hadde veltet eller kjørt inn i noe. Det vil jeg ikke spekulere i, men at han avverget en større ulykke er det ingen tvil om. 

Hyller sjåføren

Runar Skreiberg pendler fra Moss, og satt rett bak sjåføren da det smalt. Han har skrevet et takkebrev der han hyller bussjåføren.

– Han reddet dagen. Helt klart, ingen tvil i havet. Han tråkket ikke på gassen og klarte å styre oss over mot høyre og inn i autovernet som stoppet oss, sier han til Moss Avis

Familien og kollegaene setter stor pris på takkebrevet. 

– Det er fantastisk. Vi setter stor pris på dette. Det er rett og slett veldig hyggelig for familien, men også for arbeidskollegene og arbeidsgiver som har mistet en så god medarbeider, sier Birger Ljunggren i Nettbuss.