INTERNASJONAL STØTTE: Indiske skolebarn viser sin støtte til Pakistan etter angrepet i Peshawar Foto: REUTERS/Munish Sharma
INTERNASJONAL STØTTE: Indiske skolebarn viser sin støtte til Pakistan etter angrepet i Peshawar Foto: REUTERS/Munish Sharma

Arrangerer minnemarkering for massakren i Pakistan i Oslo

Røde Kors og den pakistanske komiteen 14. augustkomiteen arrangerer markering for Pakistan i kveld klokken 18.00

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markeringen i kveld vil skje i Røde Kors sine lokaler i Oslo. Kronprins Haakon og utenriksminister Børge Brende vil blant annet være til stede, og det vil bli holdt appeller samt lystenning for å vise medfølelse og støtte til ofrene for terrorangrepet mot skolen i Peshawar.

– Dette var et angrep på de svakeste og det verste terrorangrepet i pakistansk historie. Internasjonal rett slår krystallklart fast at sivile barn skal beskyttes, sier president i Røde Kors Sven Mollekleiv til TV 2.

Mer enn 400 angrep på skoler i år
Røde Kors forteller om mer enn 400 angrep på skoler i Pakistan i år og sier at det er viktig å vise medfølelse for de som lever i konstant frykt for når neste angrep vil komme. 

Røde Kors-president Sven Mollekleiv snakker med fredsprisvinner Malala Yousafzai (16). Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Røde Kors-president Sven Mollekleiv snakker med fredsprisvinner Malala Yousafzai (16). Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Det er utrolig viktig at en engasjerer seg og bryr seg. Alle må vise sin medfølelse og engasjement, ellers vil galskapen seire, sier Sven Mollekleiv.

– Håpet i angrepet er at det kan se ut som hele Pakistan vil reise seg mot terror på en måte en ikke har gjort tidligere. 

Har ikke gjort en god nok innsats for barns sikkerhet
Nasir Ahmed, Ap-representant for Oslo Bystyre og en av initiativtakerne til markeringen, forteller at familien han har snakket med i Pakistan mangler ord for tragedien. Han etterlyser nå en ny politisk føring mot Taliban fra den pakistanske regjeringen.

– Det går ikke an å synke lavere enn dette. En må skylde på de som har utført handlingene, men samtidig må man også innse at man ikke har gjort en god nok innsats for å beskytte barns rettigheter sikkerhet.

Han har derimot et håp om at denne tragedien vil føre til et økt engasjement blant pakistanere for barns rett til utdanning.

– De drepte mange Malalaer, men de skapte nok noen nye Malalaer blant de overlevende. 

Markeringen begynner klokken 18 i Røde Kors sine lokaler i Hausmannsgate i Oslo. Mer informasjon kan leses på Facebook.