Kjendisdødsfallene vi aldri glemmer

Året 2014 har vært preget av flere tragiske dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2014 har vært et år preget av dødsfall og skandaler. Også i kjendisverden oppstår situasjoner man gjerne skulle vært foruten. 

Kjendis-Norge i sorg

Kjendis-Norge startet året med sorg, da Tor Milde (61) gikk bort i januar. Han døde på Ullevål sykehus, og både musikere, journalister og skuespillere uttrykket sin fortvilelse over dødsfallet via sosiale medier. 

Milde etterlot seg to sønner og kjæresten Irja Anthi. 

Bare dager etter Tor Mildes tragiske bortgang, døde en annen anerkjent, norsk musiker. Per Eirik Johansen (54) ble gravlagt i Sofienberg kirke, og musikere som Jarle Bernhoft, Röyksopp, Sivert Høyem og Lene Marlin satt igjen med et stort savn.

Også Anbjørg Sætre Håtun (41) døde i januar, etter hun tapte kampen mot kreften. Januar i år ble en tragisk måned for Norge, som mistet tre flotte og sterke personer.

Rusmisbruk endte i tragedie

Tragediene fortsatte å komme i året som gikk, og tidlig i februar ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Philip Seymour Hoffman (46) hadde dødd av en overdose. Han ble funnet i leiligheten sin i New York, og satte et støkk i Hollywoods film-elite. 

Rusmisbruk har preget de utenlandske kjendisene i årene som har gått. Peaches Geldof ble bare 25 år gammel, og hun etterlot seg to sønner. Peaches ble funnet død ved siden av sin 11 måneder gamle sønn, og en overdose heroin skal være årsaken til dødsfallet.

Pappa Bob Geldof uttrykte sin sorg etter datterens bortgang:

– Smerten er uutholdelig. Det er veldig vanskelig, som alle forstår, spesielt de som har opplevd noe lignende, sa han til The Mirror

Slet med depresjon

I august i år fikk verden seg et sjokk da humorkongen Robin Williams (63) døde. Han slet med depresjoner over flere år, og tok sitt eget liv i hjemmet sitt i San Francisco.

Etter at dødsfallet ble kjent har Williams blitt hyllet av en rekke kjendiser på sosiale medier. Blant annet har USAs president, Barack Obama, uttrykt sin beundring.

Norsk fotballstjerne

På tampen av året kom beskjeden om at Rosenborg-legenden Odd Iversen var gått bort. Iversen regnes som en av de beste fotballspillerne i Norge gjennom tidene, og ble 69 år gammel. Han døde i romjulen 2014.