TV 2s reporter i Pakistan: – Noe av det sterkeste jeg har sett

Pakistanere krever nå handling fra sin egen regjering og den afghanske etter et av de verste terrorangrepene i Pakistansk historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er noe av det sterkeste jeg har opplevd som journalist og menneske, forteller Kadafi Zaman.

TV 2s journalist Kadafi Zaman er som eneste norske journalist til stede i Peshawar, som tirsdag denne uken opplevde et av de verste terrorangrepene i pakistansk historie. 

Zaman beskriver grufulle scener på skolen hvor mer enn 140 elever og lærere ble drept da terrorgruppen TTP (pakistansk Taliban) stormet skolen, som er drevet av det pakistanske militæret. 

Sterkt inntrykk
– Det gjør inntrykk å se klasserom fylt med blod. Skolen var ikke vasket da vi slapp inn, så det så akkurat ut som det gjorde da terroristene var der, rapporterer Kadafi Zaman.

Grusomme ting skal ha skjedd under angrepet, blant annet skal en lærer ha blitt brent til døde. Mange skal også ha spilt døde for å unnslippe terroristene og angrepet pågikk i timesvis før militæret fikk kontroll. 

Sorg har blitt til sinne
Nå har sorg blitt til sinne. Utenfor skolen foregår det protester hvor de pårørende krever handling fra både sin egen regjering og Afghanistan, hvor de fleste lederne av Taliban skal befinne seg. 

Sjeldent møte mellom Pakistan og Afghanistan

Den pakistanske hærsjefen dro i går for å møte den afghanske presidenten. Det er et sjeldent besøk mellom de to nasjonene, som tidligere har vært veldig uenige om hvordan å en skal håndtere Taliban. 

Uenighet om angrepspolitikk
Det har vært en langvarig mistro mellom de to landene, som begge har opplevd mange angrep fra Taliban. 

Taliban eksisterer i begge landene, men blir styrt av ulike ledere og nasjonene har beskyldt hverandre for å både beskytte og støtte deres eget lands Taliban. En politisk enighet er derfor svært viktig for å kunne mer effektivt bekjempe Taliban.