KRITIKK: Flyselskapet Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for manglende sikkerhetsrutiner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITIKK: Flyselskapet Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for manglende sikkerhetsrutiner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norwegian får kritikk for sikkerhetsfeil

Oslo (NTB): Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for manglende sikkerhetsrutiner og manglende rapportering av driftsmessige avvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i en rapport Luftfartstilsynet har laget etter en inspeksjon i Norwegian i november. Tilsynet har flere kritiske anførsler etter inspeksjonen – blant annet at selskapet ved flere anledninger ikke følger sikkerhetsrutinene mellom dem som sitter i cockpit og kabinbesetningen, skriver Aftenposten.

Etter terrorangrepet mot New York 11. september 2001 kom det bestemmelser om stengt og forsterket cockpitdør for å hindre at uvedkommende skal klare å kapre flyet. Det er også klare regler for hvordan rutinene skal være når døren skal åpnes. Det er en av bestemmelsene Norwegian har brutt.

Luftfartstilsynet vil ikke gå inn i detaljer rundt hvordan bestemmelsene er brutt. Men informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian har ikke noe mot å fortelle hvordan bruddene skjer.

– Kabinbesetningen har eksempelvis glemt å trekke for gardinen foran når piloten har gått ut av cockpit og inn på toalettet. Dermed kan passasjerene som sitter lengst foran, se vedkommende, sier han til Aftenposten.

Luftfartstilsynet, som sier at det generelt er fornøyd med sikkerhetsnivået i Norwegian, kritiserer også selskapet for å unnlate å rapportere når flyvinger skjer med redusert mannskap eller når arbeidstiden må overskrides på grunn av uforutsette hendelser. (©NTB) (©NTB)