Kunne tatt halvannet år før penger til bil ble innvilget:

Faren: – Det er en tid vi ikke tror vi kommer til å ha med ham

Steffen (23) og Siv Cathrin (23) fryktet at det ville ta for lang tid før de fikk penger til bilen de trenger for å transportere deres dødssyke sønn. Nå er drømmen oppfylt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som TV 2 meldte onsdag fikk foreldrene til 15 måneder gamle Isack oppleve at givergleden hos vilt fremmede nordmenn var og er enorm.

NØDVENDIG: Isack lider av den alvorlige sykdommen Spinal Muskelatrofi. Han er helt avhengig av hjelpemidler. Foto: Privat
NØDVENDIG: Isack lider av den alvorlige sykdommen Spinal Muskelatrofi. Han er helt avhengig av hjelpemidler. Foto: Privat

Det unge foreldreparet, Siv Cathrin (23) og Steffen (23), måtte ha ventet nærmere halvannet år på eventuell statlig støtte. De to er avhengig av å kjøpe en spesialtilpasset bil for å transportere med deres dødssyke sønn Isack. Da kunne det allerede vært for sent.

Sykdommen gjør blant annet at den lille gutten er særdeles ømfintlig overfor bakterier og offentlig transport hever risikoen betydelig.

RØRT: Iscaks mor, Siv Cathrin Severinsen, er rørt over støtten. Her med Isack rett etter at han ble født. Foto: Privat
RØRT: Iscaks mor, Siv Cathrin Severinsen, er rørt over støtten. Her med Isack rett etter at han ble født. Foto: Privat

– Man kan søke om et lån opp til 150.000, men det vil ta ett til halvannet år før man i det hele tatt får et svar. Det er en tid vi ikke tror vi kommer til å ha med ham, sier Steffen Berland til TV 2.

Nådde målet på bare to timer

Etter at foreldrene bestemte seg for å starte en innsamlingsaksjon på nettsiden bidra.no har det strømmet inn med penger. 

På bare to timer hadde familien fått inn over 40.000 kroner, som også var beløpet de ønsket seg for å kjøpe en billig bruktbil. Sent onsdag kveld hadde det tikket inn over 116.000 fra rundt 400 bidragsytere. Nå ser det ut til at de kan legge noe mer penger i en sikrere bil slik at de kan transportere Isack med de nødvendige apparatene som hele tiden må være med.

– Det betyr en mye lettere hverdag. Det hjelper oss både fysisk og psykisk bare å komme oss litt mer ut og rundt. Se litt mer enn bare å sitte her inne å passe på han konstant, 24 timer i døgnet, sier Berland.

Moren legger til:

– At han også får lov å komme seg ut. At han ikke blir innestengt. Den tiden han har skal han få lov til å oppleve mest mulig og ikke være låst inne i stua, sier Siv Cathrin Severinsen.