Premier League

Tottenham lekte seg til semifinale

Newcastle hadde lite å stille opp med på White Hart Lane.

Tottenham - Newcastle 4-0:

Tottenham hadde full kontroll og sikret plass i ligacupens semifinale etter 4-0-seier over Newcastle onsdag kveld.

Spurs tok tidlig tak i kampen og ledet 1-0 allerede etter 18 minutters spill. Etter hvilen løsnet det skikkelig for vertene, og Tottenham banket inn tre mål på under en halvtime.

Newcastle hadde lite å stille opp med, og innså nok tidlig at ligacuptoget hadde forlatt perrongen.

Nå venter Sheffield United i semifinalen, mens Chelsea skal bryne seg på Liverpool.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Keepertabbe ga 1-0

Tottenham åpnet som nevnt scoringsshowet 18 minutter inn i kampen. Og det kan de takke Newcastle-keeper Jak Alnwick for.

For 21-åringen hadde en solid dose med såpe på hanskene da Christian Eriksen slo inn en corner fra venstre. Ballen glapp mellom hendene og falt ned til Nabil Bentaleb, som enkelt satte den i mål.

Spurs fulgte opp bare minuttet inn i 2. omgang. Også denne gangen var Eriksen regissør, og dansken la inn fra kanten. Nacer Chadli plukket opp ballen, dro seg innover med en finte og plasserte vakkert i hjørnet.

Vel 20 minutter etter var det Harry Kanes tur til nettkjenning. Unggutten fikk et nydelig gjennomspill fra Andros Townsend og dundret ballen kontant i mål.

Scoringen er 21-åringens 13. i alle turneringer denne sesongen. Kun Sergio Agüero (19) og Alexis Sanschez (14) er bedre i engelsk fotball for øyeblikket.

Soldado scoret rett etter bytte

Sju minutter etter fikk også Roberto Soldado litt etterlengtet måljubel. Spanjolen hadde faktisk nettopp blitt byttet inn og brukte bare minuttet på å få ballen i mål.

For tredje gang i kampen var Eriksen assistent, om enn ikke med vilje. For dansken dro til fra distanse, hvorpå Alnwick måtte gi retur. Der var Soldado på plass og prikket inn 4-0.