Sykdomspreget Norge fikk ungarsk bank

Vertsnasjonen ble for sterke for Norge.

Ungarn-Norge 29-25

Et sykdomspreget Norge gikk på sitt første tap i EM da de møtte vertsnasjonen Ungarn onsdag kveld.

De norske jentene startet kampen bra, men falt sammen på tampen av første omgang.

Thorir Hergeirssons mannskap klarte aldri å reise seg mot et ungarsk laget som måtte vinne for å få dra til Budapest og spille om en femteplass.

Akkurat den faktoren så ut til å tenne hjemmelaget som til slutt vant hele 29-25.

– Vi prøvde å vinne
Tapet får allikevel ikke konsekvenser for Norge som allerede før kampen var klar for semifinale på fredag - der møter de Sverige.

– Vi prøvde å vinne, men vi fikk det ikke til med de disponeringene som vi hadde muligheter til. Jeg synes det er en nyttig gjennomkjøring. Det er mange som trenger gjennomkjøring som har fått matchet seg. Så i det store og hele er det godkjent – sett bort fra første del av første omgang, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Han er ikke bekymret over at laget hans slipper inn 29 mål to dager før semifinalen.

– Vi rullerer jo mye på folk og bytter mye. Vi bytter ikke keeper. Vi valgte å spare Silje Solberg, og Emily kommer greit i fra det i dag, sier han.

– Kjedelig å tape
En av dem som måtte spille i en uvant rolle var Heidi Løke. Den sterke strekspilleren måtte grunnet sykeforfall bekle venstrekanten i kampen hvor hun møtte flere av sine lagvenninner fra Györ.

– Det er ikke så gøy å tape mot dem. Men de var veldig glade for at de vant, det unner jeg dem. Samtidig er et utrolig kjedelig å tape. Heldigvis hadde ikke kampen noe betydning. Vi er virkelig klare inn mot semifinalen nå, sier Løke.

Nora Mørk satt på på benken i andre omgang og så lagvenninnene kjempe forgjeves. Hun tok uansett ikke tapet veldig tungt.

– Det var ikke en velspillende kamp. Det var tøft der ute, men man merket kanskje at det ikke var en semifinale vi spilte om i dag, sier hun.

Mørk innrømmer likevel at det aldri er gøy å tape.

– Jeg synes egentlig at vi kommer godt i fra det. Det er selvsagt aldri gøy å tape. Men vi må ta med oss de tingene som er bra. Det er jeg nødt til å tvinge meg selv til å tenke, visst ikke bli det bare frustrerende, sier hun.

 Ungarsk timeout etter tre minutter
Ungarn scoret det første målet i oppgjøret, men de neste minuttene var preget av norsk dominans.

Norge scoret fire kjappe mål og tvang Ungarn til å ta timeout allerede etter tre minutter.

Timeouten så ut til å hjelpe. Vertsnasjonen scoret tre raske og hentet inn det norske forspranget.

Totalsvikt
Og ungarerne holdt virkelig følge med det norske mannskapet utover i omgangen. Like før hvilen raknet det totalt for Norge

Ungarn hamret inn ballene bak Emily Stang Sando samtidig som det sviktet fremover på banen. Dermed gikk vertsnasjonen til pause med en firemålsledelse. 

– Etter en god start er det fullstendig stopp. Ungarn vinner de åtte siste minuttene 7-0. Det går ikke, uttalte TV 2s håndballekspert Randi Gustad i pausen.

Maktet ikke å reise seg
Ungarn fortsatte å kjøre kampen etter hvilen og ledet på et tidspunkt med seks mål.

Norge slet med å få ballen i mål og den ungarske jentene hadde få problemer med å holde det norske laget på trygg avstand.

Til slutt kunne Ungarn juble for en 29-25-seier som sikret dem retten til å få spille om en femteplass i Budapest.