KAN BLI DROPPET: Therese Johaug sikret Tour de Ski-seieren forrige sesong i monsterbakken. Nå kan den bli erstattet. FOTO: SCANPIX
KAN BLI DROPPET: Therese Johaug sikret Tour de Ski-seieren forrige sesong i monsterbakken. Nå kan den bli erstattet. FOTO: SCANPIX

Tour de Ski vurderer å fjerne monsterbakken

Snømangel skaper problemer for arrangørene.

Den avsluttende monsterbakken i Tour de Ski har vært elsket og hatet hos skiløperne siden konkurransen ble innført i 2006.

Nå kan imidlertid den beinharde avslutningsetappen opp Alpe Cermis bli droppet.

Snømangel i Mellom-Europa skaper nemlig store problemer for Tour de Ski-arrangørene.

– Mest kritisk er det i Oberstdorf. Det er der beslutningen må komme først. Det er vanskelig å si hva som kan være reservearena. Det handler ikke bare om snø, men også om hotellkapasitet, sier Jürg Capol i det internasjonale skiforbundet (FIS) til adressa.no.

Det er fremdeles tre uker igjen til avslutningsetappen etter planen skal finne sted. Hvis det ikke kommer nok snø, vil monsterbakken erstattes med en vanlig jaktstart i Passo Lavazé, opplyser Capol.

Monsterbakken har skapt store problemer for de norske løperne de siste årene. Både Petter Northug og Marit Bjørgen har kommet til kort i bakken og endt på 2. plass i sammendraget.

Norge hadde faktisk ikke tatt en eneste sammenlagtseier før Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby triumferte forrige sesong.

Da endte det til gjengjeld med tredobbelt norsk både på herre- og kvinnesiden.

Tour de Ski stakes i gang søndag 11. januar.