Skal du pusse opp hjemme? Nå blir det enklere å få støtte

Hvis du klarer å tenke miljø midt i oppussingen, kan det lønne seg økonomisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 5. januar neste år blir det enklere å få støtte fra Enova når du gjennomfører energitiltak i boligen din.

Tidligere måtte du søke på forhånd for å få økonomisk støtte når du installerte energibesparende tiltak som for eksempel varmepumpe i din egen bolig, men nå trenger du bare å ta vare på kvitteringene.

– Løp og kjøp, ta vare på kvittering og faktura og send det inn til oss, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad, til TV 2.

Fra nyttår skal det nemlig holde å dokumentere utgiftene i den nye boligportalen på enova.no, og så skal du få pengene du har krav på rett inn på konto.

Se listen over hva du kan få Enova-støtte for her

Enovatilskuddet

Ordningen kalles Enovatilskuddet og omfatter 12 ulike tiltak du kan gjøre i hjemmet og som kvalifiserer til støtte.

I tillegg til at prosessen med å få utbetalt støtte blir enklere utvides ordningen med tre nye tiltak. Fra nyttår får du støtte for å fjerning av oljekjel og -tank, varmegjenvinning av gråvann og egen el-produksjon.

– Vi håper at folk kjenner sin besøkelsestid nå og ser at her er det mange fornuftige og kloke tiltak som får oss bort fra fossil energi og over på klimavennlige løsninger, sier Enova-direktør Nakstad.

250 millioner kroner

I statsbudsjettet for 2015 er det satt av 250 millioner kroner til ordningen for å få folk til å gjennomføre flere enøk-tiltak i hjemmet.

– Det er veldig viktig for klimaet og jeg tror man får bedre løsninger i hjemmene også, mener Trine Skei Grande (V) som sammen med de andre borgerlige partiene var med på å styrke ordningen.

– For oss er det nå veldig viktig at folk nå skifter ut og energiøkonomiserer, og de tiltakene vil vi stimulere, sier statsminister Erna Solberg (H).