Børning-regissøren viser frem verdens første 360-graders film

Skuespillerne Ane Dahl Torp, Henrik Mestad og Anders Mordal stilte opp gratis for å teste det som setter spillefilm på hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Børning-regissør Hallvard Bræin har laget en ny, norsk kortfilm som handler om at fiskene har fått nok og slår tilbake mot menneskeheten. Mannevonde kjempekveiter kommer for å hevne seg på fiskerne, og det mest spesielle av alt – du står midt oppi det.

At publikum er som en «flue på veggen» har fått en helt ny betydning. I filmen Halibut, som er verdens første 360-graders film, kan du nemlig selv velge hvilken vei du vil se ved å bevege på mobilen eller tableten.

Se hvordan det fungerer i videoen øverst i saken!

Et eksperiment

HELT NYTT KONSEPT: Ved å laste ned en app kan man se filmen i 360 grader. Foto: TV 2
HELT NYTT KONSEPT: Ved å laste ned en app kan man se filmen i 360 grader. Foto: TV 2

Ideen kom gjennom teknologien. Jeg tenkte at dette var noe jeg virkelig måtte teste ut. Så var det bare å sette i gang. Dette er et eksperimentelt prosjekt, forteller Bræin på besøk hos God morgen Norge onsdag.

Handlingen er filmet med et 360-graders kamera som filmet i alle retninger, ikke så ulikt det som ble brukt da TV 2 filmet hele Norge fra luften. Deretter er taket lagt inn i etterkant slik at ikke kameraet synes når du beveger deg rundt. Lyden er også lagt inn slik at den forandrer seg etter som hvilken vei du ser.

Vil lage 360-grøsser

Prosjektet er laget sammen med medieselskapet Stargate Media, som også bidro med teknologien til Fly med oss, og filmselskapet Rollo Tomasi. Skuespillerne Ane Dahl Torp, Henrik Mestad og Anders Mordal stilte opp gratis for å teste ut det spennende konseptet.

Bræin synes arbeidet med 360-filmen frister til gjentakelse.

– Jeg har veldig lyst til å lage flere prosjekter. Jeg har lyst til å lage en grøsser, noe litt mørkt, slik at man hele tiden kan lure på om det er noen bak seg. Det er et fascinerende format, sier Bræin.