STÅR BAK TERROREN: Dette bildet er frigitt av pakistansk taliban og viser trolig de syv terroristene som står bak skolemassakren i Peshawar i Pakistan.  (AP Photo/Pakistani Taliban handout)
STÅR BAK TERROREN: Dette bildet er frigitt av pakistansk taliban og viser trolig de syv terroristene som står bak skolemassakren i Peshawar i Pakistan.  (AP Photo/Pakistani Taliban handout)

Dette er terroristene som tok livet av 148 personer i skole-massakren 

– Vi vil fortsette med store angrep. Dette er bare begynnelsen, sier pakistansk taliban. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tungt bevæpnet, og med eksplosiver festet over hele kroppen stormet de syv terroristene fra pakistansk taliban skolen i Peshawar. 

Angrepet, som viste seg å bli det aller verste i Pakistans historie, resulterte i 148 drepte, hvorav 132 var barn. 

Hevnangrep 

Onsdag har vært sorgens dag i Pakistan, og hundrevis av foreldre har fulgt sine barn til graven. 

Talspersonen for pakistansk taliban, Mohammad Khurasani, frigjorde onsdag  et bilde, som angivelig viser de syv terroristene som står bak angrepet. Bildet skal ha blitt tatt kort tid før de gikk til angrep på skolen. 

Pakistansk taliban sier terroren er en hevnaksjon, og at det er et svar på den pakistanske hæren og deres drap av uskyldige barn, skriver CNN

De oppfordrer nå muslimer til å ikke bevege seg i nærheten av militære institusjoner. 

– Vi vil fortsette med store angrep. Dette er bare begynnelsen, skriver Khurasani, ifølge Daily Mail. 

Tidligere i år sluttet myndighetene fred med pakistansk taliban, kjent som Tehreek Taliban, Pakistan (TTP). Men myndighetene mistenkte raskt at TTP sto bak terrorangrepene ved flyplassen i Karachi. 

Siden det har pakistanske militære gått systematisk til angrep mot taliban og deres områder nordvest i Pakistan. 

Nøye utvalgt skole 

Skolen i Peshawar var nøye utvalgt av taliban, fordi flesteparten av elevene ved skolen er barn av militært ansatte i Pakistan. Over 1000 barn mellom 10 og 18 år går på skolen. 

CNN skriver at taliban anklaget elevene for å: 

«følge fedre og brødre i deres kamp mot stammefolket». 

Ifølge én av de overlevende, Ahmed Faraz (14) skal terroristene har stormet inn i et auditorium. Før de startet å skyte ropte de ut: Gud er stor. 

Mange av barna gjemte seg under benker, men ble oppdaget. 

– Mange av dem gjemmer seg under benkene, drep dem alle samme, gjenforteller Ahmed (14). 

Først på kvelden fikk det pakistanske militære kontroll over skolen. Det er uklart om de syv terroristene døde av skudd eller ved å sprenge seg selv.

Journalister og fotografer fikk onsdag komme inn på skolen, og bildene viser hvilket blodbad som har utspilt seg i klasserommene og korridorene.