Samlet inn over 114.000 til Isack (15 mnd.):

Gråtende mamma til TV 2: – Dette betyr alt for oss

Den lille familien hadde ikke råd til den spesialtilpassede bilen de trenger for å frakte sin dødssyke sønn til legetimer, og har ikke tid til å vente på støtte fra staten. Nå er Isacks mor rørt til tårer av nordmenns giverglede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av to timer onsdag formiddag fikk den lille familien fra Bergen 40.000 kroner fra totalt 173 private bidragsytere.

Onsdag kveld var summen over 114.000 kroner. 

15 måneder gamle Isack er alvorlig syk av sykdommen Spinal Muskelatrofi (SMA Type 1). Foreldrene Siv Cathrin Severinsen (23) og Steffen Berland (23) vet ikke hvor lenge han kommer til å leve.

Det unge foreldreparet fra Hordaland startet derfor en innsamlingsaksjon på nettsiden bidra.no for å få råd til å kjøpe en bil for å kunne få med seg gutten på nødvendige lege- og terapitimer. Nettstedet legger til rette for innsamlingsaksjoner og folkefinansiering av prosjekter og hjertesaker.

– Det kan ta 1,5 år før en søknad om statlig støtte til bil blir innvilget. Så lenge vet vi ikke om vi har Isack, forteller mamma Siv Cathrin Severinsen.

– Betyr alt

Rett etter at innsamlingen rundet 40.000 kroner onsdag formiddag var det en rørt mor som snakket med TV 2. 

– Det er helt ubeskrivelig. Det er helt sykt. Dette hadde jeg ikke trodd, sier hun, gråtende på telefonen. 

Isack kan ikke ta bussen på grunn av smittefare. De er derfor helt avhengige av bilen de nå har fått penger til. 

LYKKELIG: Iscaks mor, Siv Cathrin Severinsen, her med Isack rett etter at han ble født. Foto: Privat
LYKKELIG: Iscaks mor, Siv Cathrin Severinsen, her med Isack rett etter at han ble født. Foto: Privat

Får han luftveisinfeksjoner kan de være dødelige, og den lille gutten må derfor skjermes på best mulig måte når han er utendørs.

NØDVENDIG: Isack lider av den alvorlige sykdommen Spinal Muskelatrofi. Han er helt avhengig av hjelpemidler. Foto: Privat
NØDVENDIG: Isack lider av den alvorlige sykdommen Spinal Muskelatrofi. Han er helt avhengig av hjelpemidler. Foto: Privat

– Dette betyr virkelig alt for oss. Nå kan han få oppleve noe annet enn å bare sitte hjemme, og vi kan komme oss på de avtalene han er så avhengig av, sier hun. 

Dobbelt så mye

Selv om målet for innsamlingen var 40.000 kroner, så stoppet det ikke der. 

Etter tre timer var det kommet inn hele 51.000 kroner. Og etter enda en halvtime 60.000. Ved 14.30-tiden onsdag ettermiddag var det kommet inn hele 70.000 kroner, mens det en time senere var kommet inn 80.000 kroner – dobbelt så mye som de opprinnelig ba om.

I 22-tiden onsdag kveld hadde det kommet inn til sammen 114.118 kroner fra 458 bidragsytere.

For den lille familien på tre starter jakten på bil umiddelbart. 

– Dette er så stort for oss, nå skal vi begynne å se etter en bil med en gang, sier Severinsen. 

Innsamlingsaksjonen fortsetter

Jan Olav Rysetten, styreleder i stiftelsen bidra.no, sier at innsamlingen vil fortsette selv om den har gått over langt over 40.000. – Dersom de får inn mer penger vil de kunne kjøpe en bedre bil, sier han til TV 2.