–  Brækhus bokser en eller flere kamper i Norge neste år

Her er arenaene som er kandidater til Cecilie Brækhus' første boksekamp i Norge.

Tirsdag kveld ble det klart at Stortinget opphever forbudet mot proffboksing i Norge.

Det betyr at Cecilie Brækhus kan få drømmen oppfylt om å få bokse på hjemmebane allerede i 2015.

Til TV 2 bekrefter Brækhus-manager Rune Brynhildsen at det trolig blir minst en kamp i Norge neste år.

– Det skal skje mye om ikke Cecilia bokser en eller flere kamper i Norge i 2015, sier Brynhildsen.

Flere byer er aktuell

Nå er kampen i gang om hvem som stikker av med den første boksekampen til Brækhus i Norge. Brynhildsen mener det er flere potensielle kandidater og kampen er helt åpen.

– Du har gode kandidater i Bergen, Oslo, Bærum og Stavanger. Vi har et bilde av hvor stort et slik arrangement er og hva som kreves for å gjennomføre det, fortsetter Brynhildsen.

Brækhus har en drøm om å bokse i Bergen, men det er ikke sikkert at den første kampen bli mellom de syv fjell. En kamp vil også være i regi av et større boksestevne som arrangeres. Brynhildsen stiller følgende krav til potensielle arenaer:

– Arenaen må ta mellom 5000 til 20 000 tilskuere, og det må legges til rette for VIP-fasiliteter. Det må også være god hotellkapasitet og lett fremkommelighet både til og fra arenaen.

– En stor ære for oss

En potensiell arena for et boksestevne er Telenor Arena. Der står de med åpne armer for å være vertskap for et boksestevne. 

– Vi vil veldig gjerne at hennes første kamp skal bokses hos oss. Det ville være en stor ære for oss, sier salgs- og markedssjef i Telenor Arena, Marcia Titley, til TV 2.

– Med en gang signalene kom om at forbudet mot proffboksing kunne bli opphevet tok vi kontakt med Nisse Sauerland for å presentere oss. De var på befaring her tidligere i 2014 og vi prøvde å vise dem hvorfor vi er rett til å være arena for et stevne, fortsetter hun.

I Telenor Arena kan 20 000 mennesker overvære ett boksestevne.

– Har vært på befaring

Også i Oslo Spektrum er det interesse for å kunne være arena for en mulig boksekamp.

– Vi tar i mot med åpene armer og håper noen har lyst til å arrangere et boksestevne her, sier Wiggo Schie, administrerende direktør i Oslo Spektrum.

– Har dere fått signaler på at det kan være aktuelt med et boksestevne hos dere?

– Vi har hatt noen som har sett på arena sist halvannet året. Det har vært noen befaringser, men ingenting konkret enda, fortsetter Schie.

– Fantastisk for Bergen

Østlandet får imidlertid konkurranse fra Vestlandet. I Bergen står de også med åpne armer om Brækhus ønsker å bokse mellom de syv fjell. Vestlandshallen er den mest sannsynlige arenaen for et slikt stevne.

– Det ville vært hyggelig å få til et stevne i Bergen. Vi skal stå litt ekstra på for å legge tilrette forholdene for et boksestevne. Vi kan ta 10 000 tilskuere, sier daglig leder i Vestlandshallen, Knut N. Kristiansen, til TV 2.

– Uansett hvor det blir i Bergen blir det en fantastisk opplevelse. Vi forteller omgivelsen at dette kan vi få til i Bergen. Det kan bli litt av et arrangement for Bergen by, fortsetter Kristiansen. 

I Stavanger håper de å kunne få arrangementet foran bergenserne.

– Vi håper å få arrangementet, men vi forstår hvis Cecilia ønsker å bokse i Bergen, sier arenasjef i DNB-Arena, Petter Nystrøm, til TV 2.

– Vi har en kapasitet på 4000 tilskuere på våre Oilers-kamper, men flaten blir mindre ved boksekamp. Kapasiteten vil nok ligge på rundt 5-6000 tilskuere ved et stevne og VIP-fasilitetene vi kan tilby er gode. Vi har vært i kontakt med dem og ønsker å vise frem arenaen. Kommer Cecilia tror jeg hun vil se hvor intim og god stemning denne hallen kan skape, avslutter han.