Fra Lilyhammer til Hollywood

Trond Fausa Aurvåg (42) er en av Norges fremste skuespillere, men ser ikke bort fra suksess i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervjuet med Trond Fausa Aurvåg i toppen av saken.

Alt han tar i blir til gull. Skuespilleren som fikk gjennombrudd med filmen «Den brysomme Mannen» i 2006, har siden tatt del i en rekke suksessfulle prosjekter. 

Teater er som dessert

Nå spiller Trond Fausa Aurvåg en sentral rolle i den nye teateroppsetningen av «De Tre Musketerer» på Folketeateret i Oslo. Det blir lakk, lær, feminine danser og utallige sceneskift. 

FØRSTE KOSTYMEPRØVER: Trond Fausa Aurvåg får latterkrampe når han trekker opp kilten og ser hva som gjemmer seg under den. Foto: TV 2.
FØRSTE KOSTYMEPRØVER: Trond Fausa Aurvåg får latterkrampe når han trekker opp kilten og ser hva som gjemmer seg under den. Foto: TV 2.

TV 2 møter skuespilleren under kostyme - og danseprøver, og bevitner noen drøye antrekk i garderoben.

– Jeg spiller konge og hertug. Jeg tror kongen har nytt antrekk under hver eneste scene, forteller han og viser frem en tullepenis under kilten.

VULGÆR HERTUG: Trond spiller hertugen med piercing i penisen på oppsetningen av «De Tre Musketerer» på Folketeateret i Oslo.. Foto: TV 2.
VULGÆR HERTUG: Trond spiller hertugen med piercing i penisen på oppsetningen av «De Tre Musketerer» på Folketeateret i Oslo.. Foto: TV 2.

Selv om skuespilleren ikke klarer å velge mellom teater og film (det er som å velge mellom middag og dessert), har han gjort størst suksess i NRK-serien «Lilyhammer».

Fra Lillehammer til Hollywood

Fausa Aurvåg har fått et godt forhold til «Lilyhammer»-regissør Steven Van Zandt, som selv omtaler nordmannen som et skuespillergeni. De to har stor respekt for hverandre.

– Han er en stor grunn til at «Lilyhammer» har blitt så stort i utlandet som det har blitt, sier Aurvåg til TV 2.

At Trond selv har noe med suksessen til «Lilyhammer» eller «Neste Sommer» å gjøre betviler han sterkt. De norske nykkene sitter godt i han, selv om Hollywood heller ikke er så fjernt.

Coen-audition

Han har valgt å fokusere på skuespill i hjemlandet akkurat nå, men ser ikke bort ifra å en gang gjøre en utenlandsk film. I høst dro han på audition i Los Angeles for en film med Coen-brødrene i spissen. De står bak filmsuksesser som «Fargo», «The Big Lebowski» og «No Country for Old Men».

– Det var som en vanlig audition, men det var stor stas å få vite at jeg skulle møte de. Begge to var der, men selve auditionen var over på fem minutter, forteller Aurvåg som fikk callback etter prøvingen, men dessverre ikke kapret en rolle.

Kona er positiv

Han ser derimot ikke mørkt på å flytte til utlandet ved en senere anledning, og heller ikke skuespillerkona Lena Kristine Ellingsen setter seg på bakbeina om sjansen skulle by seg.

– Hun ville nok vært den første til å bestille flybilletter til Hollywood, humrer skuespilleren.