Frankrikes protest avvist: – Det er pinlig og flaut 

Veien mot semifinale blir tøff for Frankrike etter EM-skandale.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har valgt ikke å ta Frankrikes protest etter tirsdagens kamp mot Tyskland til følge. Det bekrefter EHF i en pressemelding.

Avviser protest
Bakgrunnen for protesten var at Tyskland hadde seks spillere på banen, samtidig som de egentlig hadde én spiller utvist. Dermed ble det én utespiller for mye på banen da de scoret en av sine mål i kampen som endte 24-24.

– Frankrike er virkelig snytt her. De kunne spilt seks mot fire i en avgjørende periode i kampen. Det er en kjempefordel, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Frankrike ville at EHF skulle frata Tyskland den ene scoringen og gi ytterligere en spiller utvisning - noe som dermed ville føre til fransk seier i kampen. Protesten ble avvist på bakgrunn av at dommerne og sekretariatets beslutninger underveis i kamper skal være endelige.

«Følgelig har EHFs disiplinærkomité konkludert med at dommernes avgjørelse med å godkjenne mål nummer 17 til det tyske laget (scoret av spiller nummer 8 Anne Müller), selv om den sjuende spilleren (ikke involvert i spillet) var på banen mens spiller nummer 31 på Tyskland fremdeles sonet en to minutters suspensjon, var en faktisk avgjørelse basert på anbefalinger fra EHF-delegatene på kampen. Protester relatert til slike avgjørelser skal avvises som forutsett i det relevante EHF-regelverket», skriver EHF i pressemeldingen.

Frankrike har frem til kl. 20.00 i kveld dersom de vil anke saken.

– Pinlig og flaut
Begrunnelsen blir ikke godt mottatt av TV 2s håndballeksperter.

– Den synes jeg var veldig, veldig spinkel og generell. EHF behandler denne 17. scoringen til Tyskland som en hendelse i selve kampen. Da inkluderer de delegatene som sitter i sekretariatet, sammen med en dommeravgjørelse og lar det være årsaken, sier Gustad.

– Det er pinlig og flaut når vi har noen som sitter og skal gjøre den jobben. De er flinke til å oppdage at to for mange jubler og står på benken. Det er nesten skandaløst. Det er pinlig for EHF, sier Frode Scheie.

For Tyskland hadde ikke resultatet noe å si - de er allerede ute av EM.

Men for Frankrike kan poengtapet få store konsekvenser. Både Sverige og Montenegro vant sine kamper tirsdag - det førte til at Frankrike falt til fjerdeplass i gruppen. Første- og andreplasserte Sverige og Montenegro møtes onsdag. Frankrike møter Nederland og er avhengig av seier og at andre resultater går deres vei for å nå en semifinale.

– Nå kan de risikere å miste semifinaleplassen. Det er økonomiske ting inne i bilde. Det er masse ressurser og trening som er lagt ned. Jeg hadde håpet på en mer ryddig og nøyaktig behandling av en slik prosess, sier Gustad.