Contador glad for at han ikke mistet livet i Tour-velten

– Jeg tapte kanskje Touren, men jeg mistet ikke livet, sier Alberto Contador.

Dramatikk preget de første ukene av årets utgave av Tour de France. Storfavoritt Chris Froome veltet og måtte bryte på den såpeglatte brosteinsetappen. Så gikk Alberto Contador (32) i asfalten på den tiende etappen i Vogesene. 

– Jeg mistet ikke livet
Velten i 77 km/t resulterte kun i et brukket bein i leggen. Han er lettet over at det ikke gikk verre enn det gjorde. Det forklarer Contador i et intervju med BBC fra Tinkoff-Saxos treningsleir på Gran Canaria.

– Jeg brakk kun leggbeinet. Alt tatt i betraktning, så var det bra. Jeg tapte kanskje Touren, men jeg mistet ikke livet, sier Contador.

Mye ble sagt og skrevet om Contador i ukene som fulgte i kjølvannet av Tour de France-exiten. Selv bedyrer «El Pistolero» at velten som førte til brudd i hans høyre leggbein var selvforskyldt.

– Mange har snakket om krasjen og sagt ting som ikke stemmer. Det jeg vil si er at du må konsentrere deg hvert eneste sekund på sykkelen, ellers vinner du ikke Touren, sier Contador.

– Jeg var rolig, så fremover, så at veien var åpen og jeg strakk meg bak i lommen for å hente noe å spise. Da traff jeg noe i veien, og sykkelen hoppet og jeg mistet kontroll.

Ser frem til duell mot Froome
Med det han selv kun trodde var utvendige skader forsøkte Contador tappert å fortsette, men en drøy halvtime senere måtte han parkere sykkelen og sette seg inn i følgebilen til Bjarne Riis og Oleg Tinkov. Drømmen om å ta sin tredje sammenlagtseier i Tour de France ble forlatt i de franske fjellene.

– Jeg kan ikke si at jeg ville ha vunnet, men jeg vet at jeg ville vært en utfordrer. I mine øyne var Chris Froome favoritten. Dersom vi hadde blitt værende i rittet, ville vi hatt en fantastisk kamp i fjellene, sier Contador.

Til tross for brudd i leggen slo Contador kraftig tilbake. Måneder senere gikk han helt til topps i Vuelta a España foran nettopp Froome. Duoen er ventet å kjempe skulder ved skulder nok en gang i neste års Tour - selv om mange mener at årets utgave ikke er skreddersydd for Contadors kanskje argeste utfordrer.

– Jeg mener at Touren mistet noe da Froome og jeg krasjet. Noen har sagt at neste års rute ikke er for Froome fordi det ikke er noen lang tempoetappe og at den er mer for klatrerne. Men Froome er ikke en klatrer? Klart han er en klatrer. Han var den beste klatreren i 2013, og jeg synes fremdeles han er favoritt neste år, sier Contador.

Froome gjorde helomvending
Da Tour de France-ruten ble presentert i Paris i slutten av oktober, var mange raske med å avskrive Froome. Selv sa den kenyansk-fødte briten at ruten ikke passet ham og at han trolig ikke kom til å starte. Så snudde det. Tidlig i desember bekreftet Froome at han kommer til å gjøre Tour de France til sesongens hovedmål.

– Det er klatrenes Tour neste år, så jeg må jobbe ekstra hardt i fjellene og bruke mindre tid på å trene tempo. Det blir også viktig å være så lett som mulig, så kosten vil spille en viktig rolle, sier Froome.