BLIR STØTTET AV DATTEREN: Bill Cosby og datteren Evan Cosby, her fra åpningen av en butikk i New York i 2008. Foto: Getty Images
BLIR STØTTET AV DATTEREN: Bill Cosby og datteren Evan Cosby, her fra åpningen av en butikk i New York i 2008. Foto: Getty Images

Bill Cosbys datter raser mot voldtektsanklagene

Evin Cosby (38) ønsker fengselsstraff til de hun mener kommer med falske anklager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det stormer rundt humorstjernen Bill Cosby (77). Legendebildet er i ferd med å rakne mens stadig flere kvinner står fram og hevder at de har blitt dopet, voldtatt, lurt og misbrukt.

Midt i rabalderet står Cosbys kone og datter ved hans side og gjør alt de kan for å redde hans gode navn og rykte.

Like etter at kona Camilla Cosby kom med en uttalelse der hun står fast ved at ektemannen er snill, sjenerøs, morsom og vidunderlig, står også datteren Evin Cosby (38) fram med sine støtteerklæringer.

– Han er den faren dere trodde dere kjente. The Cosby Show var slik min hverdag var. Det er alt jeg vil si, uttaler Evin til Access Hollywood.

Mener de bør havne i fengsel

Men på sin Facebook-side har hun langt mer å legge til. Der raser hun mot kvinnene som har stått fram med sine voldtektsforklaringer.

– Voldtekt er en alvorlig anklage, og det bør tas veldig seriøst, men det er like alvorlig å komme med falske anklager mot noen. Når noen voldtar noen, havner de i fengsel. Det burde også skje med de som kommer med falske anklager mot uskyldige ofre, skriver hun.

– De ødelegger ikke bare uskyldige menneskers liv, men de gjør det også vanskelig for menn og kvinner å få rettferdighet når de har blitt voldtatt, skriver hun.

Tviler på ofrenes utsagn

Hun stiller også spørsmål ved ofrenes utsagn.

– Dopet ned – du kan huske hele den forbanna dagen, men du var dopet? Jeg nevner det bare. Du husker angivelig at dere så på hverandre, at folk angivelig stirret, hjemstedadressen din og hva du angivelig kalte han. Men du var allerede angivelig dopet, skriver hun.

Hun takker for støtten familien har fått gjennom oppstyret.

Men anklagene ser ut til å ingen ende ta. Supermodellen Janice Dickinson (59) talte mandag meget opprørt om humorstjernen, og mener han vil voldta igjen hvis han ikke stoppes nå

Mandag fortalte også modellen Chloe Goins (24) at hun ble dopet ned av Cosby på et Playboy-party i 2008. Da hun begynte å føle seg dårlig, ble hun fulgt til et soverom av Cosby.

Senere skal hun ha våknet av at Cosby bet henne i tåen. Hun forteller at hun lå naken på senga og så Cosby tilfredsstille seg selv, skriver Daily Mail

Saken foreldet 

Amerikansk påtalemyndighet sa tirsdag at de ikke vil ta ut siktelse mot Cosby etter anklagene om at han utsatte en 15 år gammel jente for et seksuelt overgrep i 1974.

Påtalemyndigheten viser til foreldelsesloven som begrenser hvor lang tid etter en påstått forbrytelse det kan gå før et eventuelt søksmål må reises. Det var Playboy-vertinne Judy Huth som saksøkte 77 år gamle Cosby tidligere i desember for det angivelige overgrepet som skal ha skjedd i Playboy Mansion.

Hun er en av rundt 20 kvinner som har anklaget Cosby for seksuelle overgrep og voldtekt. Huth er imidlertid den eneste som har reist søksmål mot Cosby. Komikeren har avvist anklagene fra Huth og slo tilbake ved å saksøke 55 år gamle Huth for utpressing.