Rabias barndomsparadis ble til en massegrav

Norsk-pakistanske Rabia Saleem er i sjokk etter at Taliban-krigere gikk fra klasserom til klasserom og henrettet elever på skolen hun selv gikk på i syv år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pakistan har erklært tre dagers landesorg etter at 141 elever og lærere ble brutalt drept av ni Taliban-krigere kledd i soldatuniformer på en skole i Peshawar. 

132 av de drepte var barn mellom 10 og 18 år.  

Angrepet beskrives som et av verdens aller verste terrorangrep, og en hel verdenssamfunnet forøvrig har reagert med avsky. 

Skjøt tilfeldige barn 

Det var i morgentimene tirsdag at minst seks Taliban-krigere en militærdrevet privatskole i Peshawar i Pakistan, og skjøt tilfeldige av de omlag 500 elevene som var på skolen. 

Vitner har fortalt hvordan skolen ble rystet av en eksplosjon før gjerningsmennene gikk fra klasserom til klasserom og skjøt barn.

Styrker fra den pakistanske hæren kom raskt til skolen og reddet ut de overlevende.

Pakistansk Taliban sier at angrepet er en hevn for militærets storoffensiv mot dem. Den samme gruppen sto bak attentatet mot Malala Yousafzai som i dag sier at hun er knust over det kaldblodige angrepet. 

– Mitt barndoms paradis

Norsk-pakistanske Rabia Saleem ser nervøst på telefonen sin, og venter på informasjon fra familie og venner som fortsatt bor i Peshawar. 

Salim gikk selv syv år på skolen som i dag ble angrepet av Taliban, og venter nå på beskjed om hvordan det har gått med venninnens mor, som også er rektor ved skolen. 

Salim sier til TV 2 at det føles helt uvirkelig at det hun selv beskriver som sitt barndoms paradis, i dag ble gjort om til en massegrav. 

Skremmes fra å gå på skole

– Jeg håper fortsatt at dette bare er en vond drøm, sier Rabia. 

Mens TV 2 er hjemme får Rabia en telefon fra broren, som gir henne beskjed om at moren til venninnen hennes dessverre var blant de døde. 

Saleem sier til TV 2 at angrepet kommer til å gjøre folk i Pakistan redde for å sende barna sine på skolen.

– Dette kan føre til at folk heller vil holde barna hjemme og uskolerte, fordi de ikke tør annet, sier Saleem.