Cancellara til Norge

Tour de Fjords lover et enda mer stjernespekket ritt i 2015 - og har allerede fått lovnader om at Fabian Cancellara stiller til start.

– Han har aldri syklet et etapperitt i Norge før. Å få en slik størrelse til Tour de Fjords, er veldig kjekt, sier rittdirektør Roy Hegreberg til TV 2.

Tempo- og klassikerkongen fra Sveits blir – sammen med den lokale sykkelstjernen Alexander Kristoff – den største profilen i rittet som går av stabelen i slutten av mai.

World Tour-lagene Trek, Katjusja, Tinkoff-Saxo, Orica GreenEdge og FDJ har allerede meldt sin ankomst til Vestlandet. Og flere storlag kan komme til.

– Vi har et godt rykte etter årets arrangement, da vi fikk masse bra omtale. Mange har nok også sett at Alexander Kristoff har hatt suksess med sitt opplegg. Han gjorde det skarpt i Tour de France etter å ha benyttet vårt ritt som oppkjøring. Nå vil andre kopiere hans suksessformel, mener Hegreberg.

Simon Gerrans (Orica) og Tibaut Pinot (FDJ), som endte på tredjeplass sammenlagt i sommerens Tour de France, har også Tour de Fjords på programmet.

– Foran årets ritt, så hadde vi så sent som i mars kun klarsignal fra Katjusja på World Tour-nivå. Nå er det fortsatt fem måneder til første etappe og vi har allerede disse storlagene på plass. Dette vil gi oss et enda mer spennende ritt. Og det blir kanonkjekt å vise frem disse profilene til vårt sykkelpublikum, sier Hegreberg.

– Kan det komme flere store lag?

– Vi jobber fortsatt med noen til. I 2014 hadde vi 20 lag. Nå blir det mellom 22 og 24 seksmannslag på startstreken.