Strømsgodsets Martin Ødegaard under oppvarmingen før eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset på Sarpsborg stadion tidligere i år .
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Strømsgodsets Martin Ødegaard under oppvarmingen før eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset på Sarpsborg stadion tidligere i år . Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tysk TV-kanal: – Ødegaard velger Bayern

Men tirsdag er Martin Ødegaard på Arsenal-besøk, melder VG.

Spekulasjonene rundt Martin Ødegaards fremtid fortsetter. 

Siste er at den tyske TV-kanalen SPORT1 hevder å vite at 15-åringen med bursdag onsdag har valgt Bayern München.

Det ifølge sjefsreporter Christian Ortlepp på Twitter.

– Snart på Sport1. Eksklusiv info om Martin Ødegaard. Århundre-talentet går til Bayern München, skriver han.

Leder i kampen

Det skriver de nå også i en nettsak på sine hjemmesider, om enn i en litt mer moderert utgave. 

TV-kanalen hevder de sitter på informasjon om at den tyske klubben leder i kampen om unggutten.

Ødegaards 16-årsdag er ikke ubetydelig når det kommer til spillerens fremtid. Den dagen betyr nemlig at unggutten kan signere en profesjonell kontrakt med en klubb i Europa.

På Arsenal-besøk

Martin Ødegaard har også vært på besøk til Real Madrid og Liverpool i høst. Tirsdag melder VG at han er på besøk til Arsenal.

Avisen skriver at i går reiste til London med pappa Hans Erik for å se på forholdene i London-klubben. 

Ønsket av Robben

Forrige uke var Martin Ødegaard på et treningsopphold med Bayern München. Klubben har selv bekreftet det, og flere personer tilknyttet klubben har omtalt 15-åringen med store ord.

Bayern-legende og nåværende klubbformann Karl-Heinz Rummenigge har karakterisert ham som et «århundretalent».

Også blant de utpå matten, noen av verdens største stjerner, er Ødegaard ønsket.

– Jeg vet at han er et stort talent, og at han fremdeles er veldig ung. Basert på det jeg har hørt, har han mange tilbud, men jeg håper han gjør det rette valget. Om Bayern vil ha ham, så håper jeg absolutt at han kommer til oss, sa Arjen Robben tidligere i uken.

Sjefsspeider Michael Tarnat har heller ikke lagt skjul på at 15-åringen er ønsket. De har sågar lovet førstelagsspill etter at han har vært på treningsopphold både høsten 2013 og 2014.

– Når en 15-åring gjør det så bra som ham, så vil alle klubber være interessert. Jeg kan bekrefte at han har vært på trening i én uke hos oss. Faren var der også. Han lærte å kjenne oss, og fikk vite litt om vårt system. Nå er det gått ett år. Siden den gang har han hatt en utvkling ingen kunne forvente. Han har debutert i den øverste ligaen i Norge og på A-landslaget. At vi vurderer ham for vårt juniorlag er ikke lenger et tema. Vi kan ikke plassere en A-landslagsspiller på U19-laget, sa sjefsspeider i Bayern München Michael Tarnat.

Ettertraktet

Sport1 er ikke det første mediet som melder Martin Ødegaard klar for ny klubb.

Tidligere i høst meldte Marca at Real Madrid forventet at 15-åringen ville ikle seg de hvite draktene snart. Avisen har også meldt at de er enige om en kontrakt.

Ødegaard har vært på treningsopphold både i Real Madrid og Liverpool etter sesongen, og skal ifølge rapportene besøke både Barcelona og Ajax. I tillegg er Borussia Dortmund og de fleste andre storklubber i Europa interessert.

Martin og pappa Hans Erik Ødegaard har hele tiden fastholdt at de ikke kommenterer eventuelle nye klubber.