JUBEL: Thierry Henry jublende for et mål mot Leeds i sitt andre opphold hos Arsenal i 2012. FOTO: AFP PHOTO/IAN KINGTON
JUBEL: Thierry Henry jublende for et mål mot Leeds i sitt andre opphold hos Arsenal i 2012. FOTO: AFP PHOTO/IAN KINGTON

Thierry Henry bekrefter at han legger opp

Får mange millioner kroner for å bli ekspert hos Sky Sports.

Thierry Henry (37) skriver på sine Facebook-sider at han legger opp.

Noen uker etter at han annonserte at han forlot New York Red Bulls og skulle tenke over fremtiden er det altså klart at den blir uten fotballsko på beina.

Istedet blir Henry fotballekspert hos Sky Sports, i en avtale verd 25 millioner pund (ca. 290 millioner kroner). Det skriver The Telegraph. (Opplysningene om denne summen er nå fjernet.)

– Jeg vil gjerne takke fansen, lagkameratene og alle individene som har vært involvert i Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona, New York Red Bulls og selvfølgelig det franske landslaget, skriver Thierry Henry.

– Det er nå på tide med en annerledes karrierevei og jeg er glad for å si at jeg skal returnere til London og slutte meg til Sky Sports. Forhåpentlig kan jeg dele noe av innsikten, observasjonene og erfaringene jeg har lært opp gjennom årene med dere.

37-åringen skal samtidig jobbe med å få en formell trenerutdannelse, så han vil definitivt være i nærheten av fotballbaner utover.

– Jeg vet ikke om jeg kan bli en god trener eller ikke, men lysten er der. Vi får se. Bare fordi at vi kan spille spillet betyr det ikke at du kan lære det bort, håndtere egoene og å løfte folk, sier Henry til Telegraph.

Fikk nytt liv av Wenger

Henry startet karrieren i Monaco, før han dro til den italienske storklubben Juventus.

Der fant han seg aldri helt til rette, og i 1999 ble den 22 år gamle vingen hentet til London av Arsène Wenger. Der ble han omsokolert til spiss, og karrieren til franskmannen som allerede året før ble verdensmester med Frankrike, tok av.

I sin tid hos Arsenal vant han Premier League to ganger og scoret 174 mål for London-klubben.

Vunnet alt

I 2007 forlot Henry Arsenal etter en tårevåt pressekonferanse. Barcelona var storklubben som klarte å lokke 30-åringen bort fra London.

Hos Barcelona vant han La Liga og Mesterligaen, før han i 2010 flyttet videre til New York Red Bulls.

Der har han vært siden, med unntak av et kort låneopphold hos Arsenal i 2012. Utenfor London-lagets stadion er franskmannen foreviget i statueform.

– Han er en spiller som har alt du drømmer om som en manager: fysisk potensial, teknisk nivå, superintelligens og, det folk også glemmer for mange idrettsutøvere på toppnivå: han var dedikert til jobben sin, med et veldig seriøst liv, sa Arsène Wenger da statuen ble avduket.