– Nora Mørk er med på å utvikle internasjonal kvinnehåndball

Mens Polens trener sammenligner Mørk med en kamikazepilot.

Nora Mørk blir hyllet av de fleste etter at hun med elleve mål sørget for norsk seier over Polen og i samme slengen sikret semifinaleplassen.

– Hun er bare irriterende å spille mot. En fantastisk spiller, person, og ikke minst en fantastisk fighter. I Japan ville de nesten kalt henne en kamikazepilot, skryter Polens danske trener Kim Rasmussen.

– Med på å påvirke håndballen
Også ekspertene hyller Norges stjerne som ser ut til å bli helt avgjørende når de norske jentene skal kjempe om en ny EM-tittel.

Tidligere landslagsspiller og nåværende TV 2-ekspert Randi Gustad mener Mørk er med på å påvirke hele sporten.

– Det som gjør det så vanskelig med å stå i forsvar mot Nora Mørk er at hun har så mange kvaliteter å spille på. Akkurat det, i tillegg til det overraskelsesmomentet hun har, gjør at hun faktisk er med å utvikle håndballen. Hun er en av dem som er med på å utvikle internasjonal kvinnehåndball, sier hun.

– Imponert over kulturen
Mandag fortalte landslagsslegendene Kjersti Grini og Susann Goksør Bjerkrheim til TV 2 at de var imponert over kulturen i det norske laget.

Akkurat det samme trekker Gustad frem.

– Jeg slutter ikke å la meg begeistre av den vinnermentaliteten som virker sydd inn i draktene til hele gjengen. Det virker som om bare de får på seg det der norgesemblemet så kjører de på. Jeg er skikkelig imponert. Selv om de får seg en nedtur, så kjører de på i andre omgang. Men også Thorir og teamet hans har gjort en fantastisk jobb med å få de til å tro på dette, sier hun.

Nå tror hun hele troppen er klar og motivert for å spille Norge til et nytt mesterskapsgull.

– Jeg er sikker på at flyten og spillet bare vil fortsette inn i en semifinale. Det er dette de trener for hver dag og disse situasjonene de drømmer om. Mange har vært der før, og nå vil de ha de andre med seg på leken, sier hun.