LEGGER SEG FLAT: Forfatter Tom Egeland begikk en aldri så liten elefant-testikkel-tabbe. Foto: Berit Roald / SCANPIX
LEGGER SEG FLAT: Forfatter Tom Egeland begikk en aldri så liten elefant-testikkel-tabbe. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Tom Egeland legger seg flat etter pung-tabbe

Nå endrer forfatter Tom Egeland (55) andre opplag av Den 13. disippel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forfatter og journalist Tom Egeland (55) begikk en aldri så liten testikkeltabbe i sin nyeste spenningsroman Den 13. disippel.

La seg flat

I en nøye utpønsket formulering sammenligner han nemlig et solsvidd, gammelt ansikt med pungen til en elefant. Da han ble gjort oppmerksom på at elefanter ikke har pung, valgte han å legge seg flat på Facebook:

Det hevdes at jeg gjør god research. Vel. Ikke god nok. Åpenbart. I "Den 13. disippel" var jeg fornøyd med en humoristisk formulering om en oldings solsvidde ansikt som lignet "pungen til en elefant". Inntil en oppegående leser høflig gjorde meg oppmerksom på at elefanter ikke har pung. De har innvendige testikler. Jepp. Det vet du, selvsagt. Allmennkunnskap. Jeg må være den eneste i verden som ikke har fått med meg at elefanter ikke har pung. 

– Jeg har ventet på at teologene skulle ringe meg for å gjøre meg oppmerksom på historiske feil i boka. Men så er det altså en elefantpung som gjør at andreopplaget må endres, forteller Tom Egeland til TV 2.

Ble til dromedar-pung

Rett skal være rett. Til tross for at Egeland var meget fornøyd med sammenligningen, har han valgt å endre den i andreopplaget av den populære boka.

– Jeg var helt sikker på at elefanter hadde punger. Jeg har sett dem veldig billedlig for meg i hodet mitt; digre, rynket og fæle. I andreopplaget har jeg endret til «Det solsvidde ansikt ligner pungen til en dromedar». Dromedarer har pung, det har jeg sjekket! ler forfatteren.

– Jeg er riktignok usikker på om dromedarpungene er riktig så rynket som jeg ser for meg, men vi får håpe det likevel er tilstrekkelig til å skape et bilde i leserens hode! sier Egeland.