TILTALT: Danseren Julio Kopseng erkjenner ikke straffskyld for noen av de ni voldtektene han er tiltalt for. Foto: TV 2
TILTALT: Danseren Julio Kopseng erkjenner ikke straffskyld for noen av de ni voldtektene han er tiltalt for. Foto: TV 2

Krever 16 års forvaring for Julio Kopseng

Påtalemyndigheten la mandag ned påstand om 16 års forvaring med en minstetid på ti år for danseren Julio Kopseng, som er tiltalt for ni voldtekter og grov vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den alvorlige påstanden kom etter en fire uker lang rettssak i Oslo tingrett. Kopseng, som er tiltalt for å ha voldtatt åtte kvinner og for voldtekt og grov mishandling av en kvinne han tidligere hadde et forhold til, har blitt vurdert av sakkyndige. I forrige uke slo de fast at den tiltalte har klare psykopatiske trekk da de vitnet under straffesaken.

– Han tok aktors påstand tungt, men håper på et bedre resultat når dommen kommer, sier advokat Johnny Veum, som er en av den tiltaltes to forsvarere.

Mannen soner i dag fengselsstraff for to voldtekter. To av de ni nye voldtektene han er tiltalt for, skal ha skjedd etter at den første rettssaken startet. Han har nektet straffskyld for samtlige forhold i tiltalen.

Den endelige påstanden fra aktoratet var ett år strengere enn først varslet. Statsadvokat Guro Hansson Bull var ikke tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag. (©NTB)