KAN IKKE HENTE NYE SPILLERE: Leeds – her ved Adryan – er én av klubbene som har fått kjøpsnekt fra 1. januar. FOTO: SCANPIX
KAN IKKE HENTE NYE SPILLERE: Leeds – her ved Adryan – er én av klubbene som har fått kjøpsnekt fra 1. januar. FOTO: SCANPIX

Tre Championship-klubber får kjøpsnekt

Leeds, Blackburn og Nottingham straffes for økonomisk rot.

Leeds United, Nottingham Forest og Blackburn Rovers har brutt reglene for finansielt fair play og får ikke kjøpe spillere i januar.

Alle de tre klubbene, som holder til i den engelske mesterskapsserien, pådro seg underskudd forrige sesong som var større enn de grensene som er tillatt i henhold til de finansielle reglene. Denne grensen ligger på 8 millioner pund, eller over 80 millioner norske kroner.

Som følge av bruddene får ingen av klubbene i praksis handle spillere fra 1. januar og til utgangen av årets sesong. Unntakene er dersom de har færre enn 24 spillere i troppen og spillerne som da eventuelt kommer inn må koste mindre enn 600.000 pund.

– Klubbene får muligheten til å kjøpe spillere etter årets sesong, dersom de kan vise til at de har holdt seg innenfor grensene i den gjeldende sesongen, heter det fra ligasystemet i en uttalelse.

De nyopprykkede Premier League-lagene Queens Park Rangers, Leicester og Burnley skal alle være under etterforskning for det samme. (©NTB)